Ce le transmite președintele Iohannis profesorilor în grevă? Unele modificări nu se pot face „de azi pe mâine”. UPDATE

UPDATE ORA 15:00

Greva din învățământ este o temă foarte serioasă, revendicările profesorilor sunt legitime și s-au găsit soluții pentru mare parte dintre ele. Am avut o discuție cu conducerea coaliției pe acest subiect, iar promisiunile vor fi onorate, ceea ce a promis Guvernul că este posibil va face. Cred că toată lumea a văzut disponibilitatea Guvernului, a Premierului, a ministrului Educației de a sprijini aceste solicitări. Este însă greu de imaginat că toate aceste cereri vor fi satisfăcute de azi pe mâine, dar există promisiunea fermă de a lucra pe legea salarizării unice care va aduce soluții pozitive și pentru angajații din educație. Sindicatele trebuie să înțeleagă că o negociere se întâmplă în așa fel încât părțile se întâlnesc undeva la mijloc. Totodată, sunt foarte bucuros că legile educației au fost adoptate în Parlament, fapt notabil, în sensul că de multă vreme legi ale educației nu au mai fost adoptate în procedură ordinară în Parlamentul României – Postare Facebook, Klaus Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, ca au fost gasite solutii pentru mai multe revendicari ale sindicatelor din Educatie, care au declansat greva generala incepand cu 22 mai, insa unele modificari nu se pot face „de azi pe maine”, scrie portalinvatamant.ro

Ce le transmite președintele Iohannis profesorilor în grevă? Unele modificări nu se pot face „de azi pe mâine”

„S-au gasit solutii pentru o serie de puncte revendicate de sindicate. Aceste promisiuni vor fi onorate, indiferent cum se duc negocierile, ce a promis Guvernul ca este posibil va face”, a afirmat seful statului, la Palatul Cotroceni, la finalul unei conferinte de presa la care a participat si omologul sau german, Frank-Walter Steinmeier.

Klaus Iohannis a atras atentia ca lucrurile nu pot fi rezolvate de azi pe maine, insa „chestiunea ramane in atentia coalitiei si exista aceasta promisiune ferma de a lucra pe legea salarizarii unice care sigur ca va veni cu solutii pozitive si pentru angajatii din educatie”.

„Nu exista nicio sincopa in discutii si sigur greva din invatamant este o tema foarte serioasa. Sunt foarte bucuros ca, in afara de faptul ca legile educatiei au fost adoptate in Parlament, chestiune care este notabila, in sensul ca de multa vreme legi ale educatiei nu au mai fost adoptate in procedura ordinara in Parlamentul Romaniei. In afara de acestea, solicitarile profesorilor, ale dascalilor la modul general, am mai spus-o, sunt in buna parte legitime, usor de inteles. Coalitia este in situatia sa negocieze ceva si ma bucura foarte mult ca aceste negocieri se poarta real in format de coalitie. Au existat mai multe intalniri si speranta mea este sa se termine amiabil”, a afirmat Iohannis.

Seful statului a mai spus ca „toata lumea a vazut disponibilitatea Guvernului, a premierului, a ministrei Educatiei, doamna Deca, de a sprijini aceste solicitari” ale profesorilor.

Profesorii au intrat in a treia zi de greva, iar sindicalistii nu exclud posibilitatea prelungirii grevei pe mai multe saptamani, daca Guvernul nu vine cu solutii concrete la problema salarizarii. Reprezentantii Guvernului sunt asteptati, miercuri dupa-amiaza, la o intalnire cu sindicatele din Educatie, la sediul FSLI.

Citeste si: Ce le transmite președintele Iohannis profesorilor în grevă? Unele modificări nu se pot face „de azi pe mâine”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This