Demisie la nivel înalt: Președintele ALDE, Daniel Olteanu pleacă din partid!

Președintele ALDE, Daniel Olteanu, și-a anunțat demisia, acuzând înțelegerile pe care le fac unii lideri ai partidului în interes personal. Președintele demisionar reclamă felul în care s-au dus negocierile de fuziune cu PNL, fără să se țină seama de interesele ALDE. Mai mult, Daniel Olteanu reclamă campania de denigrare pornită împotriva sa de o parte dintre colegii din structurile de conducere ale partidului, scrie evz.ro

Demisie la nivel înalt: Președintele ALDE, Daniel Olteanu pleacă din partid!

Daniel Olteanu a anunțat că părăsește nu doar funcția de președinte ci și partidul, nemulțumit de felul în care s-au purtat discuțiile de fuziune cu PNL. El acuză faptul că parte din liderii partidului și-au negociat doar propriile poziții, fără să țină cont de interesul formațiunii pe care o reprezentau. De menționat că ALDE, cu Daniel Olteanu la conducere, a inițiat demersurile de fuziune cu PNL și o înțelegere politică cu PMP, dar în ambele cazuri anumiți lideri la centru și din teritoriu s-au opus.

„Îi provoc pe cei care își pot răspunde, cu voce tare, la întrebarea: Când au fost liberali onești și de bună-credință: atunci când au votat pentru reunificarea Dreptei sau acum, când resping ideea de a se așeza la masă cu un partid de dreapta? A fi liberal înseamnă, în primul rând, să rămâi fidel propriilor convingeri. Drumul meu se desparte azi de ALDE, pentru că eu nu-mi voi trăda niciodată convingerile”, a precizat președintele demisionar într-un mesaj pe care l-a transmis colegilor săi.

El a mai arătat că a fost ales președinte al formațiunii ca urmare a rezultatelor bune pe care le-a obținut la alegerile din 2020. Potrivit spuselor sale, preluarea conducerii a reprezentat o responsabilitate foarte mare, în condițiile în care electoratul din România resimțea lipsa unei voci care să-i apere drepturile și libertățile pe timp de pandemie.

„«România Demnă» a fost proiectul în care am crezut și în care cred în continuare, proiect pe care l-am asumat alături de colegii din echipa de conducere ALDE, fiindcă obiectivul a fost unul clar: o Românie a libertăților și a principiilor care funcționează ca lege, nu ca excepție, o Românie a respectului față de toți românii. Reacția publică furibundă, ilogică și mincinoasă a unor colegi din ALDE care, în numele Biroului Politic Central al partidului, au lansat un tir de acuzații nefondate la adresa mea, îmi arată nu doar faptul că aceștia s-au dezis complet de principiile liberale, ci și de ideea de echipă, esențială pentru mine și asumată ca linie de conducere la Congresul din 2021”, a mai arătat președintele demisonar.

El a mai precizat că în demersurile pentru fuziunea cu PNL, obiectivul urmărit a fost menținerea unei structure relevante a ALDE, în cadrul noii formațiuni și nu rezolvarea unor situații particulare.

Citeste si: Avram Gal, vicepreşedinte ALDE, la 21 de ani de la atentatele din 11 septembrie:” Lumea are nevoie de pace mai mult ca oricând!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This