METEO: Instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe zone ale țării

COD GALBEN

22 mai, ora 12 – 22 mai, ora 21

vestul, sud-vestul, local centrul, sudul și sud-estul țării

METEO: Instabilitate atmosferică temporar accentuată în mai multe zone ale țării

În a doua parte a zilei de astăzi, 22 mai, pe arii relativ extinse* în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, sud-vestul Transilvaniei, Oltenia, vestul Munteniei, zona Carpaților Occidentali și Meridionali și în Dobrogea continentală, gradul de instabilitate atmosferică va fi temporar accentuat. Vor fi perioade cu averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie (rafale de până la 55-75 km/h) și izolat grindină de mici dimensiuni. În intervale scurte de timp, cantitățile de apă vor depăși local* 15-25 l/mp, iar punctiform*, 30-40 l/mp.

– – –

IMPORTANT:

pe ARII RELATIV EXTINSE* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 30-70% din zona vizată;

LOCAL* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie între 10-30% din zona de interes;

IZOLAT / PUNCTIFORM* – fenomenele sunt de așteptat a acoperi o arie sub 10% din zona de interes (ex. grindină, etc.);

Furtunile sunt fenomene cu caracter local, fiind imposibil de prognozat arealul și intervalul exact de manifestare. Zonele aflate sub incidența codurilor sunt acelea unde probabilitatea de apariție a fenomenelor este mai ridicată, nefiind însă obligatoriu ca furtunile să afecteze fiecare localitate din județul respectiv.

De asemenea, izolat și trecător, fenomene specifice instabilității atmosferice se pot semnala și în zonele care nu se află sub incidența codurilor. Intervalele menționate în postare sunt orientative și se referă la toate regiunile vizate, astfel că fenomenele NU se vor manifesta continuu pe întreaga perioadă de interes într-o zonă anume.

Citeste si: METEO: În sfârșit, vine CĂLDURA … dar și ploile de vară. Prognoza pe următoarele săptămâni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This