,,Gheparzii Transilvani”- prezenți la cel de-al 7-lea Raliu Central al Claselor Militare-2022

0
262

Aproximativ 400 de elevi militari din Polonia, Lituania, Estonia si Letonia participă începând cu 18 iulie la cel de-al 7-lea Raliu Central al Claselor Militare de la Orzysz . Pe parcursul acestei săptămâni, pe lângă atracțiile special pregătite, elevii au desfășurat activități specifice de instruire cu rol integrator și de familiarizare a viitoarelor cadre militare cu mediul profesional.

Un modul din pregătire este reprezentat de cunoașterea modului de instruire al militarilor români, americani și britanici din cadrul Grupului de Luptă din Polonia, și a echipamentelor militare folosite. Pentru cadeți este o experiență nouă și este pentru prima dată când au avut ocazia de a vedea sau intra într-un sistem antiaerian Gepard sau un transportor blindat de tip Stryker.

Totodată, această activitate de instruire a prilejuit și vizita ministrului apărării- Mariusz Błaszczak, care i-a recompensat pe cei mai buni dintre ei în cadrul unei ceremonii militare desfășurată pe platoul din baza militară de instrucție din Bemowo Piskie.

Începând cu luna aprilie, timp de aproximativ 6 luni, contingentul românesc ,,Gheparzii Transilvani”, structură generată de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană ,,Potaissa” se instruiește într-un mediu multinațional alături de aliații grupului de luptă din Polonia, sub coordonarea Comandamentului Forțelor Întrunite

Foto: Liviu Burtică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.