Universitatea Cluj l-a împrumutat pe atacantul José „Zé” Gomes de la CFR Cluj

0
322

FC Universitatea Cluj a reușit o nouă mutare în perioada de iarnă, clubul nostru ajungând la un acord cu atacantul Zé Gomes (23 de ani). Crescut de Benfica Lisabona, Zé Gomes a câștigat EURO U17 cu Portugalia în 2017, turneu la care a fost golgheter și cel mai bun jucător. Atacantul vine la ”U” sub formă de împrumut de la CFR, clubul nostru având și opțiunea unui transfer definitiv.

José „Zé” Gomes s-a născut în Guinea-Bissau pe 8 aprilie 1999, dar cariera sa fotbalistică se leagă de Portugalia, acolo unde a ajuns în urma unui turneu, în 2011. Sezonul 2019/2020 a venit cu un împrumut la Portimonense SC, club pentru care a evoluat în special la echipa U23, acolo unde în 8 meciuri a reușit să marcheze 4 goluri. La echipa de seniori a prins două partide. În luna februarie a anului 2020, Zé Gomes avea să fie împrumutat în Polonia, la Lechia Gdansk. Trecerea într-un mediu nou pentru prima dată în carieră la nivel de seniori a însemnat 14 meciuri în fotbalul polonez, aproape toate în Ekstraklasa, și 2 goluri, plus un assist.

Benfica avea să-i acorde câteva meciuri la echipa B în 2020/2021 înainte să-l cedeze definitiv, de data aceasta în Bulgaria, la Cherno More Varna. Aici, Gomes a adunat 34 de meciuri cu 5 goluri și 2 pase de gol, fiind până acum la cel mai eficient sezon jucat la nivelul primei ligi indiferent de țara în care a evoluat.

Luna februarie a anului 2022 i-a adus un nou transfer, la Seregno Calcio în liga a treia italiană, acolo adunând 13 meciuri cu 3 goluri și un assist în peste 800 de minute jucate. Perioada din Italia s-a încheiat cu o retrogradare, echipa sa ajungând în Serie D. În septembrie anul trecut avea să ajungă în România, unde a semnat cu CFR, pentru care a strâns 148 de minute, reușind să ofere o pasă de gol, în special la echipa secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.