Universitatea Cluj începe cu dreptul meciurile din play-out

0
247

”U” – FC Argeș 2-0

”U” a obținut prima victorie în play-out, pe Cluj Arena în fața celor de la FC Argeș, Remacle și Tescan fiind marcatorii echipei în partida încheiată cu 2 la 0. Reușitele au venit pe finalul celor două reprize.

Echipa clujeanăa avut inițiativa încă din start, în nota obișnuită pentru partidele de acasă și Filip l-a pus la încercare pe Micle în minutul 3, după ce a fost lansat pe stânga și a șutat la colțul scurt, portarul lui FC Argeș parând în corner. Posesia ne-a aparținut în minutele următoare, dar ocazii notabile pe poartă nu au urmat, scrie fcucluj.ro.

În minutul 33 a avut loc o fază suspectă în careul argeșenilor, ajungându-se la consultarea VAR-ului. Martic a recentrat în fața porții după un corner și mingea a căzut pe mâna lui Marius Constantin, arbitrul partidei consultându-se cu omologii săi momente bune, dar jocul a continuat apoi fără să se acorde o lovitură de la 11 metri.

Peste alte patru minute Chipciu și-a încercat norocul de la distanță, balonul l-a lovit pe Turda și a ajuns la Remacle, care singur cu Micle nu a putut deschide scorul, portarul având o paradă spectaculoasă. Deschiderea scorului avea să vină chiar înaintea pauzei, Chipciu combinând cu Filip și cel dintâi a fost întâmpinat în careu, mingea sărind la Remacle, acesta îndeplinind o simplă formalitate pentru 1-0. A urmat o nouă consultare cu VAR-ul și reușita a fost validată.

Prima ocazie importantă din repriza a doua a venit în minutul 63, când Thiam a trecut de două adversari, dar șutul său nu a avut forță și goalkeeper-ul advers a putut reține ușor. Același Thiam avea încă o șansă în minutul 71, dar nici de această dată nu l-a putut învinge pe Micle.

Argeșul a ajuns la poarta noastră și l-a pus la încercare pe Gorcea în minutul 78, portarul respingând spectaculos șutul lui Calcan. Ultima ocazie a adus și golul de 2-0, Oancea și Bălan recuperând o minge care a sărit la Tescan, acesta pătrunzând în careu și a marcat printr-un șut la colțul lung, la scurt timp după reușită venind și fluierul final.

Succesul ne duce la 20 de puncte în play-out, cifră bună pentru a treia poziție în acest clasament. În urma pauzei pentru acțiunile echipei naționale urmează să ne deplasăm la Arad, pentru duelul cu UTA, care va avea loc pe 1 aprilie începând cu ora 12:30.

FC Universitatea Cluj – FC Argeș 2-0 (1-0)

Echipa de start: Gorcea – Martic, Pițian, Miron, Chipciu – Remacle (Goranov, din min. 81), Simion, Filip (Oancea, din min. 81), Bic – Zé Gomes (Tescan, din min. 85), Thiam (Bălan, din min. 90).

Rezerve neutilizate Iliev – Ilie, Ispas, Nistor, Haită.

Director tehnic: Ioan Ovidiu Sabău

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.