UEFA a sancționat clubul SEPSI Sfântu Gheorghe pentru rasism

0
204

„În urma celor consemnate de obervatorul de joc după terminarea meciului de fotbal disputat în Slovenia la data de 28 iulie dintre echipele Olimpija Ljubljana și Sepsi OSK, forul european, UEFA a sancționat clubul nostru cu suma de 10 mii euro, precum și cu obligația de a lăsa liber 500 de scaune la meciul ce se va disputa mâine dintre echipa noastră și Djurgårdens IF din Suedia. Aceste locuri pot fi ocupate în exclusivitate de copii. Datorită celor de mai sus, suntem obligați de a sista vânzările de bilete pentru meciul de mâine.

Observatorul de joc elvețian a considerat că în minutul 34 al partidei de la Ljubljana suporterii Sepsi OSK, scandând SZENTGYÖRGY! SZENTGYÖRGY! au făcut un gest rasist în timp ce conduceau brațele de la inimă la cer. După prima scrisoare de solicitare de explicații al UEFA am explicat acest gest, dar nu s-a ținut cont de cele justificările noastre, aseară primind scrisoarea cu sancțiunile precizate. Împotriva acestor decizii von depune contestație, însă vânzarea de bilete nu o mai putem continua.

Din păcate exista deja precedent pentru acest lucru, în trecut și o altă echipă fiind sancționată pentru acelaș lucru, după care suporterii au făcut gestul conducând simultan ambele brațe de la inimă la cer, arătând astfel devotamentul față de echipă, de club, de oraș”, anunţă Sepsi OSK într-un comunicat publicat pe pagina oficială de Facebook.

Foto:Facebook/Sepsi OSK

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.