Se majorează sumele destinate premierii performanței sportive!

0
224

Vești foarte bune pentru sport și sportivi, ca urmare a aprobării de către Executivul României, în ședința de ieri, a Proiectului de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cu 50% cuantumurile premierilor la sporturile olimpice.

Proiectul vine în completarea art. 25 alin. (1) din Normele financiare pentru activitatea sportivă, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1447/2007, cu modificările şi completările ulterioare. Mărirea se aplică la toate competițiile sportive naționale și internaționale.

“Este o reușită și un motiv de mare bucurie aprobarea acestui act normativ și le mulțumesc Premierului Nicolae-Ionel Ciucă, Vice-Premierului Kelemen Hunor, colegilor și partenerilor din coaliție! Guvernul României demonstrează încă o dată că înțelege și respectă importanța sportului și a performanței sportive, că este un promotor al valorii și al muncii susținute. Decizia de astăzi este dovada aprecierii pentru eforturile care stau în spatele acestor rezultate excepționale, o recompensă meritată și necesară. Performanțele sportive reprezintă poate cea mai importantă carte de vizită pentru noi, ca țară. România a urcat din nou în clasamentele internaționale, ne-am câștigat acest loc cu multe sacrificii și lumea întreagă ne privește cu respect. Echipa guvernamentală susține echipa sportului românesc și va căuta în continuare soluții pentru ca sportivii să se simtă apreciați și să aibă condiții cât mai bune de pregătire”, a declarat Ministrul Sportului, Eduard Novak.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.