Primarul Emil Boc s-a întâlnit  cu președintele Federației Române de Baschet

0
210

„Astăzi am primit vizita doamnei Carmen Tocală, președinte al Federației Române de Baschet, în cadrul căreia am discutat despre posibilitatea înființării unui centru regional al Federației Române de Baschet cu sediul în Cluj-Napoca. Scopul acestui centru se concretizează în coordonarea structurilor sportive cu echipe de baschet din județele Cluj, Mureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud și în premieră, raionul Ungheni din Republica Moldova – orașul Ungheni fiind înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca.

De asemenea, am discutat despre modul în care putem susține pe de o parte sportul de performanță – în continuare Primăria Cluj-Napoca va sprijini baschetul clujean – și în egală măsură sportul de masă, astfel încât tot mai mulți tineri din Cluj-Napoca să facă sport, inclusiv baschet. Prin această politică urmărim diminuarea procentului de adolescenți care sunt obezi și diminuarea implicării tinerilor în consumul de etnobotanice și alte substanțe interzise. Un tânăr care face sport este un tânăr care va fi sănătos, care nu va fi predispus la violență, implicare în găști de cartier sau consum de droguri, un tânăr care va avea un viitor sănătos într-o societate democratică.

Totodată, o asemenea politică publică preventivă în materie de sănătate va salva costuri financiare importante atunci când acești tineri vor deveni adulți. Un copil care face sport nu va deveni un adult care va crea presiune pe sistemul de sănătate, ci va deveni un adult sănătos cu o viață lungă și de calitate.

Am discutat cu doamna președinte Carmen Tocală și despre posibilitatea organizării la Cluj-Napoca a altor competiții de talie națională și europeană, precum a fost în 2017 Eurobasket – Campionatul european de baschet masculin organizat la Sala Polivalentă BTarena Cluj-Napoca”, a precizat Emil Boc pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.