Premieră absolută pentru paraclimbingul românesc: doi alpiniști nevăzători au ridicat tricolorul pe cel mai înalt vârf al Americii de Sud

0
174

Premieră absolută pentru paraclimbingul românesc: doi alpiniști nevăzători au ridicat tricolorul pe cel mai înalt vârf al Americii de Sud, anunţă Minsterul Sportului.

Alex Benchea și Răzvan Nedu, alături de Anca Mihuțescu și Teofil Vlad, au escaladat vârful Aconcagua, 6962m.

Este pentru prima oară când steagul României este adus pe Aconcagua de doi alpiniști nevăzători români: Alex Benchea și Răzvan Nedu, doi tineri care văd împreună în procent de 1%.

Nu este prima lor reușită de acest fel, fiind al treilea vârf muntos pe care îl cuceresc, după Elbrus și Kilimanjaro, mai au în plan încă patru, dar este o premieră care dărâmă toate prejudecățile legate de persoanele cu dizabilități și le dă tuturor speranță și încredere în forțele proprii! 

În prima zi au străbătut 13,5 km până la 2800m, a doua zi s-a mărit ritmul de mers la 16,5 km, până la o altitudine de 3300m, apoi au instalat tabăra la 4900m, iar în ziua următoare, la 5600m altitudine.

Ultimii 1362m au însemnat o urcare grea și susținută, care a durat peste 10 ore, iar vântul puternic, presiunea scăzută și oxigenul rarefiat le-au testat forțele, rezistența și ambiția.

Foto: Romania Paraclimbing Team

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.