Ministrul Sportului, Eduard Novak, vizită la Cluj-Napoca, în cadrul campaniei de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport

0
214

Ministrul Sportului, Eduard Novak, s-a aflat joi, 27 octombrie,  la Cluj-Napoca, în cadrul campaniei de prezentare a Strategiei Naționale pentru Sport, un tur ce a cuprins mai multe orașe cu tradiție în performanță, se precizează pe pagina de Facebook a ministerului.

Alături de ministrul sportului s-a aflat și campioana olimpică și mondială la gimnastică Silvia Stroescu, ambasador al acestui proiect de țară, care poziționează sportul ca prioritate națională și își propune să readucă sporturile prioritare la cel mai înalt nivel de performanță.

Strategia Națională pentru Sport 2022-2032 se bazează pe 3 piloni de dezvoltare: sportul comunitar (de masă), sportul în educație și sportul de performanță, iar cheia dezvoltării pe cele trei direcții o reprezintă un sistem piramidal, în care evoluția unui sportiv de la nivelul școlii sau al bazelor locale până la loturile olimpice să fie mai ușor predictibilă, sistem în care centrele regionale ar urma să joace un rol foarte important.

Ministrul Sportului a avut o serie de întâlniri cu reprezentanți ai Federației Române de Judo, ai C.S. Universitatea Cluj, cu foști și actuali sportivi, și a efectuat o vizită la Colegiul Tehnic “Ana Aslan”, pentru a asista la cursurile de inițiere în sport organizate în cadrul Proiectului Hercules. Cu această ocazie, i-a felicitat și premiat pe copiii care au participat.

„Vizita de la Cluj-Napoca mi-a arătat potențialul uriaș pe care îl poate avea sportul local, dar încă neexploatat, și cât de mult poate ajuta la atingerea lui Strategia Națională pentru Sport. Pe lângă infrastructură, avem nevoie de o direcție de dezvoltare pe termen lung și de implicarea actorilor de la toate nivelurile. Acesta este și rolul proiectului pe care l-am prezentat în turul făcut, săptămâna aceasta, prin mai multe orașe” a declarat Eduard Novak.

Foto: Facebook/Ministerul Sportului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.