Lotul feminin de tenis de masă este cu un pas mai aproape de calificarea la Campionatul European echipe seniori Malmo 2023

0
221

Lotul feminin de tenis de masă este cu un pas mai aproape de calificarea la Campionatul European echipe seniori Malmo 2023, după ce naționala masculină s-a calificat deja la turneul final de anul următor, în urma victoriilor cu Ucraina și a celei din deplasare cu Slovenia, scrie Ministerul Sportului.

La feminin, România a obținut maximum de puncte și din al doilea meci din Grupa A1, prima etapă, a Campionatului European echipe seniori Malmo 2023, după ce a câștigat cu 3-1 duelul cu echipa Ungariei. Punctul de deschidere a fost adus de Andreea Dragoman, iar celelalte două de Bernadette Szocs.

O victorie la fel de spectaculoasă au obținut și băieții, în deplasarea de la Črnomelj, unde au jucat împotriva Sloveniei, pe care România a învins-o cu 3-0. Spectacolul a fost deschis de Cristian Pletea, urmat de Iulian Chirița și Darius Movileanu.

Fetele mai au de jucat în acest an, în decembrie, returul cu Turcia, în runda 4, echipă pe care au învins-o cu 3-0 în runda 1.

Loturile naționale ale României

 Lot feminin: Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Andreea Dragoman, Adina Diaconu, Irina Ciobanu, antrenori Viorel Filimon și Mihaela Șteff

 Lot masculin: Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea, Rareș Șipoș, Eduard Ionescu, Hunor Szocs, Darius Movileanu, Iulian Chirița, antrenori Andrei Filimon și Ionuț Seni

Kinetoterapeuți: Adrian Mîrza, Petruț Ghiță

Psiholog: Mioara Șincan

Naționala feminină este vicecampioana europeană en titre, cu medaliile de argint obținute la ediția din 2021, din Cluj-Napoca.

La Campionatul European echipe seniori desfășurat în România, naționala masculină s-a oprit în sferturile de finală ale competiției.

Felicitări tuturor! Hai, România!

Foto: Federația Română de Tenis de Masă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.