fbpx
2.5 C
București
marți, ianuarie 31, 2023

Leo Borlovan, podium pe legendarul Spa-Francorchamps

Trebuie citit

- Publicitate -

Munca neanimată de o pasiune înfloritoare nu e decât o fărâmă de timp irosit, talentul și dedicarea fiind combustibilul muncii tenace. Leo Borlovan, reprezentatntul României în Campionatul Funyo Endurance Cup , este un adevărat simbol al muncii tenace. Cel mai tânăr pilot cu timp cronometrat pe circuit, realizat cu un kart de competiție, Leo a rămas la fel de pasionat de sportul cu motor, indiferent de ce i-a oferit viața, iar în acest weekend a dus steagul României pe podiumul de la Spa, loc unde de-a lungul istoriei s-a aflat steagul Țărilor de Jos prin campionul mondial în exercițiu, Max Verstappen, steagul Braziliei prin Ayrton Senna sau Felipe Massa, steagul Germaniei prin Michael Schumacher sau Sebastian Vettel.

Pentru mine, acest campionat inventat de producătorul Funyo a fost un obiectiv în acest an, dar și o nebunie. Este organizat împreună cu cei de la European Le Mans Series pe circuite importante pentru istoria Motorsport-ului, cum ar fi cel de la Barcelona, cel de la Imola sau cel de la Spa.  Mi-am dorit să ajung aici fiindcă e locul unde s-au dat lupte crâncene în Formula 1, de pildă cea dintre Ayrton Senna și Michael Schumacher din 1993, deci m-am simțit onorat să fiu în acest loc.

Leo Borlovan

Condițiile meteo joacă mereu un factor cheie în competițiile sportive, însă Leo impresionează mereu prin adaptabilitate. Dacă anul trecut a reușit să conducă în Radical atât pe caniculă, cât și pe furtună, nu este o surpriză că a făcut față și ploii din Belgia. Cunoscut pentru aerul tare de munte, circuitul Spa- Francorchamps are o pistă umedă la majoritatea evenimentelor și îi provoacă pe piloți să se redescopere.

Ploaie este mereu interesantă. Nu pot spune că mă așteptam la soare la SPA, deci psihic eram pregătit de ploaie. Am luat această cursă ca pregătire pentru cursele de anduranță unde vreau să ajung. Am avut posibilitatea să exersez Driver Change, să experimentez un circuit nou, iar toate acestea combinate cu ploaia au fost într-adevăr o aventură. Vreau să și felicit echipa și coechipierul pentru un PitStop perfect, unde am putut face diferența. Trebuia să dureze minim 60 de secunde, iar noi am fost cu 0,5 secunde peste limită, în timp ce alții au întârziat 7-10 secunde.

Leo Borlovan

Totodată, cursa de la Spa l-a reunit pe Leo cu un alt pilot român, Alex Cascatău. Implicat atât în partea tehnică a Motorsport-ului, cât și în pilotaj, Alex a reușit să se impună într-o altă clasă. Mai mult, mari producători de mașini au prezenți la Spa, piloții având posibilitatea de a testa mașini precum Bentley, Porsche.

Acum, Leo Borlovan se pregătește pentru a încheie sezonul într-un stil caracteristic. La sfârșitul săptămânii, îi va fi co-echipier francezului Jerome France în Romanian  Endurance Series , unde matematic are șanse să fie campion, deși a participat la doar 2 etape. Echipa ABC NEWS ROMANIA îi urează succes și îi mulțumește pentru colaborarea din acest sezon spectaculos!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole