Istorie pentru sportul românesc! Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan sunt campioni mondiali în barca de dublu rame, titlu în premieră câștigat în această probă masculină  în istoria canotajului românesc!

0
307

A doua medalie de aur pentru România la Campionatele Mondiale de Canotaj Racice 2022, anunţă COSR.

Din cele 5 bărci care au luat startul în finale una a luat aur, trei au terminat pe locul 4 și una a sosit a 6-a. Președintele Federației de canotaj Elisabeta Lipă și Mihai Covaliu, președintele COSR, alături de Sandu Pop, secretarul general al federației, au susținut și încurajat fiecare echipaj de pe margine. 

Campionii europeni la dublu rame au realizat o cursă perfectă la Racice, au plecat primii din start și au condus toată distanța și au controlat fiecare lovitură. Marius Cozmiuc și Sergiu Bejan au adus din nou  bucurie delegației după ce au trecut linia de sosire primii. Băieții și-au făcut cursa lor, au rezistat atacului Spaniei și Marii Britanii, au pus presiune pe adversari și au eliberat tot ce aveau mai bun pe final acolo unde diferența o face psihicul și puterea de a trece peste limitele fizice. Timpul lor, 6:28.06, iar Marius și Sergiu sunt campioni mondiali!

Primii din istoria acestei probe pentru România.

”Apa de la Racice îmi poartă noroc, acum 12 ani aici am câștigat primul titlu mondial la juniori. Acum simt o bucurie imensă și cred că acest aur este meritat după un an perfect alături de colegul meu. Munca noastră grea și epuizantă este răsplătită. Mulțumesc antrenorilor, federației și familiei pentru că ne-au sprijinit!” a declarat campionul mondial, Marius Cozmiuc.

”Aproape că nu pot să cred. M-am prăbușit inundat de bucurie după linia de sosire.  E un sentiment unic să știi că ești cel mai bun din lume. Am realizat atâtea în acest an, este o victorie pe care ne-an dorit-o și nu ne vine să credem că am reușit-o. Împreună, eu și Marius. Am dominat cursa, am avut un sentiment că am făcut ce trebuia, așa cum am reușit la antrenamente!”, a completat Sergiu Bejan.

Foto: Balint Czucz Photography

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.