FOTE Friuli Veneția Giulia 2023 – România LOCUL 4, la snowboard

0
92

Rezultat superb pentru echipa de snowboard a României. În cea de-a cincea zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European Friuli Veneția Giulia 2023, Kata Mandel a încheiat competiția individuală feminină  pe locul 4, anunţă COSR.

În finală, sportiva antrenată de Géza Loránt Kinda, a fost întrecută doar de franțuzoaica Felicie Leicht, câștigătoarea competiției, Lea Casta, medaliata cu argint, tot din Franța, și Karolina Sperlova, din Cehia, ocupanta locului 3.

Kata Mandel a înregistrat astfel cel mai bun rezultat al TEAM România, de până acum, la această ediție a FOTE, și cea mai bună clasare în întrecerile de snowboard din cadrul FOTE.

Cel mai bun rezultat din istoria participărilor românești în competiția de snowboard din cadrul FOTE de iarnă a fost, până astăzi, LOCUL 6 pe care s-a clasat Matyas Iszlay în proba masculină de snowboard cross (SBX), la FOTE Erzurum 2017.

Ultima reprezentantă a României care a încheiat pe locul 4 într-o probă individuală la FOTE de iarnă a fost Irina Potîngă, la biatlon, 6 km sprint, în 2011, la FOTE Liberec.

În competiția individuală masculină de snowboard SBX, Ștefan Lazăr s-a oprit în optimile de finală, iar la sfârșitul concursului a ocupat locul 18.

Kata Mandel și Ștefan Lazăr vor participa și mâine, în proba de ștafetă mixtă, programată să înceapă de la 13.30, ora României.

Sursa foto: Mandel Zoltan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.