Cristina Pîrv, pentru ABC News Romania: „Am deschis în cadrul Academiei de Volei Pîrv11 o filială nouă la Câmpia Turzii”

0
547

Cristina Pîrv, cea mai bună jucătoare de volei a României, aduce la Câmpia Turzii proiectul de suflet, Academiei de Volei Pîrv11, din dorinţa de a le da copiilor şansa să cunoască tainele voleiului, să facă mişcare şi, de ce nu, să devină viitorii campioni.

Fosta mare voleibalistă îşi îndreaptă întreaga atenţie pe creşterea şi popularizarea voleiului în România, prin intermediul Academiei de Volei „Pîrv11” din Cluj-Napoca din dorinţa de a creşte generaţii de învingători.

„Am deschis în cadrul Academiei de Volei Pîrv11 o filială nouă la Câmpia Turzii, cu ocazia a 3 ani de la înființarea academiei de la Cluj. Vrem să sărbătorim 3 ani în alt oraş. Vrem să fie cât mai mulți copii care au posibilitatea să devină cetățeni mai buni prin disciplina sportului și de ce nu viitori campioni. Având în vedere că la Cluj Napoca avem aproape 150 copii ne-am gândit să ne extindem și la Cluj dar și în alte orașe, și am început cu Câmpia Turzii”, a declarat pentru ABC News Romania, Cristina Pîrv.

Cristina Pîrv și-a început pașii spre marea performanță la Turda, urmând să joace pentru Dinamo, echipă alături de care a câştigat două titluri naționale. În 1988 a fost desemnată cea mai bună atacantă al CE de la Bormio, Italia unde a luat și medalia de Bronz. A jucat timp de șase ani în Italia, la Volley San Lorenzo (1991-1994), Sabelli Conrad Fano (1994-1995) și Medinex Reggio Calabria (1995-1997) şi a făcut parte din echipa națională de volei a României, participând la Campionatul Mondial din 1994 din Brazilia. A obţinut medalia de aur la Mondialele Universitare din 1993, când a fost declarată cea mai bună jucătoare a competiţiei. În 1997 ajunge la Minas Clube in Brazilia, unul dintre cele mai prestigioase cluburi de volei din lume. A obținut Super Cupa Italiei (2003, Asystel Volley), Cupa Italiei în 2004 (Asystel Volley), Cupa Franței (2005, RC Cannes) și medaliile de argint în campionatul italian (2004, Asystel Volley).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.