Conferință de presă organizată în cinstea sportivei Loredana Toma, dublu campioană mondială de seniori la haltere

0
222

La sediul Ministerului Sportului, a avut loc astăzi o conferință de presă, organizată de Federatia Romana de Haltere – Romanian Weightlifting Federation în cinstea sportivei Loredana Toma.

Loredana a fost întâmpinată de subsecretarul de stat Radu Antohi, care i-a oferit flori și i-a transmis felicitări din partea întregii echipe a Ministerului Sportului.

Loredana Toma este dublu campioană mondială de seniori la stilul smuls și la total, în cadrul categoriei 71 kg, și singura deținătoare non-asiatica a unui record mondial de seniori la feminin, cel de la stilul smuls, stabilit recent la Campionatele Mondiale de la Bogota, Columbia. Ea a fost cea mai bună dintre cele 50 de sportive din întreaga lume înscrise la categoria sa de greutate, scrie ministerul Sportului.

Cea mai titrată halterofilă a României și cea mai bună halterofilă europeană a anului 2021, Loredana este originară din Botoșani și este legitimată la CS Rapid.

Sportiva de 27 de ani mai are în palmares o medalie de aur (la total), cucerită în 2017, în limitele categoriei 63 kg, şi două de bronz, în 2018 și 2019, în limtele categoriei 64 kg.

A fost de patru ori campioană europeană, în 2017 și 2018, la 63 kg, și în 2019 și 2021, la 64 kg. De asemenea, a cucerit de două ori argintul european, în 2013 și 2014, la 58 kg.

România a încheiat Mondialele de la Bogota cu trei medalii, cele două de aur câştigate de Loredana Toma şi cea de argint cucerită de Mihaela-Valentina Cambei la stilul smuls, în cadrul categoriei olimpice 49 kg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.