9 echipaje românești în finalele mondiale la canotaj!

0
298

Românii își continuă cursa de calificare în finale! După cele 7 ambarcațiuni calificate pentru lupta pe medalii, alte două bărci tricolore au câștigat azi  biletele pentru ultimul act al competiției mondiale din Cehia, anunţă COSR.

Cea mai rapidă barcă din canotaj, cea de 8+1 a băieților, s-a calificat în finală după ce a terminat în recalificări pe locul 2,  la un cioc de barcă în spatele Australiei. România are al doilea timp dintre calificate, 5:25.56. Cu Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Florin Arteni, Constantin Adam, Marius Cozmiuc, Sergiu bejan, Ștefan Berariu, Florin Lehaci și Adrian Munteanu ambarcațiunea tricoloră a zburat pe apa canalului de la Racice, timpul realizat pe cei 2000 m ai pistei e cel mai bun pentru români în această formulă.  Elisabeta Lipă a trăit momentul cu multă emoție și ne sigură că băieții pot face o figură frumoasă în finala de duminică.

Din cele 11 echipaje înscrise în competiție, 9 vor lupta pentru medalii. Canotorii români sunt respectați și  priviți cu admirație de lumea mare a canotajului mondial.

Foto: Balint Czucz Photography

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.