fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

VREMEA luni, 21 noiembrie: Se anunță NINSORI în mai multe zone din România

Trebuie citit

- Publicitate -

Luni, în vestul țării se mai îndreaptă vremea. În rest continuă să plouă, iar pe la munte și prin nordul Moldovei mai vin ceva ninsori, anunță Busu de la stirileprotv.ro

VREMEA luni, 21 noiembrie: Se anunță NINSORI în mai multe zone din România

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), trei coduri galbene de vreme rea sunt în vigoare până luni seară. Un cod galben a fost emis pentru intervalul 20 noiembrie, ora 10.00 – 21 noiembrie, ora 10.00, perioadă în care va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m.

Un al doilea cod galben, pentru 21 noiembrie, ora 05.00 – 21 noiembrie, ora 18.00, vizează ninsori moderate cantitativ. „Local la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei”, a anunțat ANM.

În jumătatea sudică se intensifică vântul, iar maximele pleacă de la zero grade în Bucovina și ating 16 grade pe litoral.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi cam înnorat și o să mai plouă puțin, dar prin Maramureș apare trecător și soarele. Temperaturile se mențin în limitele normale. Cerul se mai degajează pe timpul nopții.

În vestul țării găsim vreme mai bună, un pic de soare, înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie. Și aici avem temperaturi potrivite momentului, în jur de 8-9 grade.

În Transilvania rămânem cu atmosferă închisă. O să plouă, apare trector și lapovița, iar în zonele înalte de munte mai vin ceva ninsori. Vântul bate tare pe creste și maximele se opresc la 7-8 grade. Noaptea aduce temperaturi negative și -3 grade în depresiuni.

În Oltenia avem vreme tare neplăcută, cer acoperit și multe ploi. Temperaturile, comparabile cu cele de duminică, ajung la 11-12 grade. Vântul prinde putere și atinge viteze de 60 Km/h în sudul provinciei.

Și în ținuturile sudice rămânem cu vremea închisă și o să mai plouă din când în când. Se intensifică și vântul, iar maximele se opresc pe la 12 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În București avem o zi cam mohorâtă, ploi trecătoare, un pic de vânt și cel mult 11 grade pe la amiază. S-ar putea să picure și pe timpul nopții, iar spre dimineață vor fi condiții de ceață și se vor înregistra în jur de 5 grade.

Ziua de marți ne aduce vreme schimbătoare, condiții de ceață dimineața și soare cu nori mai târziu. Temperatura urcă până la 12 grade, o valoare mai ridicată decât ar fi normal.

Miercuri se face și mai cald. Maxima ajunge pe la 15 grade. Se înnorează din când în când și e posibil să vină câțiva stropi de ploaie.

Joi temperatura scade din nou, însă tot va fi mai cald decât ar trebui. Se vor atinge 12 grade. Cerul va fi cam înnorat și s-ar putea să ploua puțin, mai ales după lăsarea nopții.

Vremea la munte

La munte se face mai frig decât duminică. O să ningă în Carpații Orientali, dar și în celelalte masive, la peste 1.500 de metri. În rest vor domina ploile. Vântul o să bată tare pe creste și o ajungă la viteze de 65 Km/h.

Marți temperaturile încep să crească. O să mai plouă puțin în Meridionali, iar în zona înaltă o să fie un pic de lapoviță sau ninsoare. În rest găsim vreme mai bună și câteva ploi mai pe seara în masivele vestice.

Miercuri se face mai cald decât ar fi normal la această dată. O să avem vreme schimbătoare, câteva ploi slabe, dar și puțină lapoviță la altitudini mari.

Joi se răcește din nou. Se înnorează și apar precipitații slabe în toată zona montană. O să ploua, iar pe creste se intensifică vântul și ploile se transformă în lapoviță sau ninsoare.

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole