fbpx
10.7 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Vești excelente: Femeile pot beneficia de FERTILIZARE ÎN VITRO cu ajutor de la stat

Trebuie citit

- Publicitate -

Consultatie GRATUITA pentru obtinerea ajutorului financiar

Aplicarea pentru „Programul social de interes national de sustinere a cuplurilor si a persoanelor singure, pentru cresterea natalitatii” este o cursa contra cronometru deoarece dosarele sunt aprobate in ordinea depunerii lor.

Fiind o metodologie noua si destul de stufoasa este bine sa stii de la inceput ce ai de facut si din 𝟱 decembrie sa depui cat mai rapid solicitarea pentru decontarea procedurii de FIV.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a anunțat în urmă cu 2 luni, că a fost aprobat ajutorul de 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro.

„Mă bucur să vă dau o veste importantă: a fost aprobat ajutorul financiar pentru tinerii care vor să devină părinți, dar nu pot din cauza infertilității! Ajutăm fiecare cuplu sau femeie singură cu 15.000 de lei pentru decontarea procedurilor pentru obținerea unei sarcini. Până la finalul anului avem fonduri pentru 2.500 de proceduri, iar de anul viitor decontăm 10.000!”, a anunțat Gabriela Firea într-o postare pe Facebook.

Vești excelente: Femeile pot beneficia de FERTILIZARE ÎN VITRO cu ajutor de la stat

ATENTIE! Poti beneficia de decontarea procedurii de FIV realizate atat cu ovocite proprii, cat si cu ovocite donate. In cazul ovocitelor donate, NU se deconteaza  costurile prelevarii
si/sau achizitionarii ovocitelor donate. Ele vor fi
suportate de beneficiari din bugetul propriu.

La Dacia Medical Center, suntem alaturi de tine si iti oferim consiliere gratuita pentru a rezolva cat mai rapid atat partea medicala, cat si pe cea birocratica. 

SIMPLU. ONLINE. GRATUIT

Dr. Chadi Muheidli, medic primar obstetrica-ginecologie cu experienta in reproducere umana asistata medical iti sta la dispozitie pentru a discuta in cadrul unei intalniri online tot ce ai nevoie sa stii pentru a beneficia de ajutorul de 15.000 lei oferit persoanelor infertile din Romania.

Bineinteles, iti oferim suport si pentru realizarea cu succes a procedurii, monitorizarea eficienta a sarcinii obtinute si realizarea nasterii in spital de stat sau privat.

Programul national de fertilizare in vitro 2022, APROBAT

Ministerul familiei a publicat in transparenta regulamentul de organizare si metodologia de aplicare a programului national de deontare a fertilizarii in vitro 2022 si urmeaza sa anunte si data de start a depunerii dosarelor.

Iata care sunt principalele prevederi:

  • Incepand cu 5 decembrie 2022, se acorda beneficiul social pentru maximum 2.500 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru reproducerea asistata medical. 
  • Incepand cu 1 ianuarie 2023, se acorda beneficiul social pentru maximum 10.000 de beneficiari ai Programului, pentru efectuarea, pe teritoriul Romaniei, a procedurilor medicale de specialitate recomandate pentru reproducerea asistata medical.
  • Beneficiul social se acorda sub forma a doua vouchere: un voucher electronic – card si un voucher pe suport de hartie. Cele doua vouchere sunt acordate simultan.
  • Cuplurile si femeile din Romania care au indicatie in vederea efectuarii procedurilor de specialitate recomandate, vor primi un ajutor financiar in valoare de maximum 15.000 lei per beneficiar pentru decontarea cheltuielilor necesare efectuarii procedurilor FIV.
  • Nu se va face decontarea pentru prelevarea si/ sau achizitionarea ovocitelor donate. Costurile prelevarii si/sau achizitionarii ovocitelor donate vor fi suportate de beneficiari din bugetul propriu.
  • Atentie! Acelasi cuplu sau persoana, care solicita beneficiul social, nu poate beneficia in acelasi an, de mai multe programe care au acelasi scop, finantate din fonduri publice, derulate la nivel local sau central (poate aplica fie la programul derulat de MFTES, in parteneriat cu Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale, fie la un alt program de aceeasi natura).
  • MFTES isi ia angajamentul sa analizeze eligibilitatea dosarelor in termen de maximum 30 de zile calendaristice de la depunerea documentatiei complete.

Citește mai mult AICI!

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole