fbpx
14.1 C
București
marți, martie 21, 2023

Un nou CUTREMUR de 6,4 grade a avut loc luni seara, în zona Hatay din sudul Turciei. Erdogan promite construirea a 200.000 de locuinţe pentru supraviețuitorii rămași pe drumuri!

Trebuie citit

- Publicitate -

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade a fost înregistrat luni seara în provincia Hatay din sudul Turciei, cea mai afectată de cutremurul din 6 februarie, care a făcut peste 41.000 de victime în Turcia, a anunțat agenția turcă de ajutorare Afad.

Un nou CUTREMUR de 6,4 grade a avut loc luni seara, în zona Hatay din sudul Turciei. Erdogan promite construirea a 200.000 de locuinţe pentru supraviețuitorii rămași pe drumuri!

Cutremurul, al cărui epicentru a fost localizat în localitatea Defne, un district situat la aproximativ 15 minute cu mașina – în condiții normale – de Antakya, s-a produs la ora 20:04 (17:04 GMT) și a fost resimțit foarte violent de echipele AFP din Antakya și Adana, la 200 km mai la nord.

Un jurnalist AFP aflat la fața locului a declarat că cutremurul a provocat panică în rândul populației deja greu încercate și a ridicat nori mari de praf în orașul în ruină.

El a văzut și a auzit prăbușirea mai multor secțiuni de ziduri ale unor clădiri deja grav avariate și mai multe persoane, aparent rănite, care cereau ajutor.

Doi reporteri Reuters au declarat că cutremurul a fost puternic și de durată, deteriorând clădiri și lăsând praf în aerul nopții în centrul orașului Antakya, unde a fost centrat. A fost resimțit și în Egipt și Liban, au declarat reporterii Reuters.

Centrul Seismologic European Mediteranean (EMSC) a declarat că cutremurul a avut loc la o adâncime mică, de 2 km.

Poliția a patrulat în Antakya, în timp ce ambulanțele s-au grăbit să ajungă în zona afectată de cutremur din apropierea centrului orașului. Două persoane au leșinat, în timp ce alte persoane au umplut străzile din jurul parcului central efectuând apeluri de urgență pe telefoanele mobile.

Reuters a văzut echipe de salvare turcești alergând pe jos după ultimul cutremur pentru a verifica starea locuitorilor, majoritatea dintre ei locuind în corturi temporare după cutremurul de acum două săptămâni.

Peste 6.000 de replici au fost înregistrate de la cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care a devastat sudul Turciei și Siria.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis luni construirea a 200.000 de locuinţe în cele 11 provincii turce afectate de cutremurele devastatoare din 6 februarie, transmite AFP.

„Niciunul dintre imobile nu va fi mai înalt de trei sau patru etaje”, a declarat Erdogan aflat în provincia Hatay (sud), cea mai afectată de seismele 7,8 și 7,5 grade ce au făcut peste 41.000 de morţi în Turcia şi au distrus sau avariat grav peste 118.000 de locuinţe.

„Toate locuinţele vor fi reconstruite de la zero (…) pe terenuri solide şi în conformitate cu bunele practici”, a insistat şeful statului turc, precizând că operaţiunile pentru construirea acestor locuinţe vor începe în martie.

Locuinţele vor fi construite la distanţă de liniile de falie, „mai aproape de munţi, pentru a fi protejate de probleme ce ţin de solurile moi”.

Citeste si: După 14 zile de la marea tragedie, Turcia OPREȘTE operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor. Peste 46.000 de oameni și-au pierdut viața

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole