Un fost interlop, profesor de matematică la un Colegiu din Turda?! Vezi ce declară Inspectoratul Școlar Cluj!

0
243

Fostul lider al lumii interlope din Turda, Ovidiu Vancea zis „Balibacea”, a ajuns profesor e matematică la Colegiul Național „Mihai Viteazu” din Turda. Profesorii au intrat în grevă japoneză, a scris azi presa locală și națională.

Există nemulțumiri și din partea părinților pentru faptul că, recent, la catedra de Matematică a ajuns Ovidiu Vancea ”Balibacea”, un fost lider al lumii interlope turdene, condamnat la închisoare. 

Vancea a fost reținut în 2012 de procurorii din Cluj, pentru că a înșelat mai multe depozite de materiale de construcții. De asemenea, a fost judecat la Curtea de Apel Iași pentru că, în anul 2003, ar fi ordonat asasinarea unui lider al lumii interlorpe din Turda. În final, a stat în închisoare 22 de luni. 

Conform turdanews.ro, profesorii au cerut demisia directoarei Codruța Andreica. Inspectoratul Școlar Județean efectuează un audit la unitatea școlară. Sunt profesori care amenință că vor părăsi unitatea școlară.

COMUNICAT ISJ CLUJ: În contextul mediatizării în presa locală și centrală a calității de profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turda a domnului Ovidiu Vancea, clarificăm faptul că acesta nu a fost și nu este profesor al Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” din Turda, județul Cluj.

Un fost interlop, profesor de matematică la un Colegiu din Turda?! Vezi ce declară Inspectoratul Școlar Cluj!

Având în vedere faptul că un profesor de matematică al unității se află în concediu medical, domnul Ovidiu Vancea și-a exprimat indirect, printr-un profesor al colegiului, disponibilitatea de a suplini profesorul de matematică aflat temporar în concediu medical, însă nu a fost încheiat niciun contract de muncă cu acesta pe durată determinată.

Încheierea unui contract de muncă, inclusiv pentru o perioadă determinată, presupune ca solicitantul să facă dovada unui cazier judiciar, să prezinte aviz psihologic și adeverință de la un cabinet de Medicina Muncii, din care să reiasă că este apt să predea în învățământ.

Aceste documente nu au fost aduse în atenția conducerii unității, spre analiză, în consecință, nu se poate vorbi de existența unor relații de muncă între conducerea Colegiului Național ,,Mihai Viteazul” Turda și domnul Ovidiu Vancea.

În plus, directorul instituției nu a avut nicio întrevedere, respectiv niciun dialog direct cu persoana asociată ca profesor de matematică al Colegiul Național ,,Mihai Viteazul” Turda, potrivit punctului de vedere comunicat Inspectoratului Școlar Județean Cluj de către directorul colegiului.

Citeste si: Profesorii din municipiile județului Cluj se inițiază pe teme ale educației privind consumul de droguri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.