„U” CLUJ A PROMOVAT ÎN LIGA A III-A, DUPĂ UN MECI ÎN CARE CRISTIAN VÂSC S-A RETRAS DIN ACTIVITATEA DE FOTBALIST

Așa cum era de așteptat, „U” Cluj a învins și în partida retur cu Lăpușul Târgu Lăpuș și a promovat în liga a III-a la fotbal.

În fașa unui număr record de spectatori, circa 1500, din care 500 au reprezentat galeria clujeană, cele două echipe au desfășurat un joc frumos, încheiat cu scorul de 6-0 pentru Universitatea, prin golurile înscrise de Goga ( două ), Takacs, Hampea, Giurgiu si Budacan.

Un moment deosebit l-a constituit retragerea din activitatea de fotbalist a unuia dintre cei mai cunoscuți și apreciați jucători crescuți și afirmați în Maramureș, Cristian Vasc, actualul antrenor al echipei Lăpușul Târgu Lăpuș. Acesta a ținut ca importantul eveniment să aibă loc în orașul natal, în fața propriului public, cu ocazia meciului pe care formația locală l-a desfășurat în compania celei mai iubite echipe din Ardeal, „U” Cluj. Un moment emoționant, care ne oferă prilejul să-i urăm sănătate și succese în activitatea de antrenor !

Merită reliefat faptul că, la terminarea partidei, cele două echipe au salutat împreună galeria clujeană, care a avut o contribuție importantă în succesul fără dubii al promovării  echipei favorite. Jucătorii Lăpușului au susținut împreună cu cei ai Universității repertoriul galeriei U-iste ! O revigorantă mostră de sportivitate, din ce in ce mai rară, din păcate, în lumea noastră de azi !

Sâmbătă s-au stabilit, în urma jocurilor retur si celelalte echipe promovate în liga a III-a. Subliniem faptul că printre acestea se numără echipe cu tradiție în fotbalul românesc, echipe care au pornit pe un drum nou după ce au fost falimentate, susținute fiind în primul rând de suporteri: „U” Cluj, Petrolul Ploiesti, Farul Constanta si Otelul Galati.

Speranța revigorării fotbalului profesionist românesc se leagă și de astfel de evenimente. Fotbalul românesc are nevoie de echipele sale de tradiție și de un fundament solid si corect, așa cum ne dorim toți suporterii.

Mentionăm echipele din zona Transilvaniei si Banatului care au promovat în liga a III-a : Universitatea Cluj, Surianu 1945 Sebeș, ACS Ghiroda, Șoimii Lipova, FC Avrig, Viitorul Ghimbav, ACS KSE Târgu Secuiesc, Unirea 08 Tășnad.

 

Șerban Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This