fbpx
27.4 C
București
vineri, septembrie 22, 2023

TONE de petarde și artificii confiscate de polițiștii clujeni doar în ultima săptămână. Un bărbat a fost prins cu duba plină…

Trebuie citit

- Publicitate -

În decursul săptămânii, polițiștii clujeni au desfășurat o serie de acțiuni la nivelul întregului județ, pentru verificarea modului în care sunt comercializate articolele pirotehnice.

TONE de petarde și artificii confiscate de polițiștii clujeni doar în ultima săptămână. Un bărbat a fost prins cu duba plină…

Astfel, în cadrul planului ”Foc de artificii”, în perioada 26-29 decembrie au fost constatate 7 infractiuni, a fost aplicată o sancțiune contravențională și au fost puse în executare două mandate de percheziție, la persoane bănuite de efectuarea de operațiuni ilicite cu articole pirotehnice.

În total a fost indisponibilizată cantitatea de 2.203 kg de articole pirotehnice, în valoare de peste 162.000 de lei.

La data de 27 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au interceptat în trafic, in municipiul Cluj-Napoca, o autoutilitară condusă de un bărbat în vârstă de 33 de ani.

În urma controlului efectuat, în interiorul autoutilitarei a fost descoperită și ulterior indisponibilizată cantitatea de 1.200 de kg de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2, F3, F4, pentru care nu au fost prezentate documentele de însoțire a mărfii, prevăzute legal, în valoare de aproximativ 37.000 de lei.

În continuare, în cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept.

Tot în cadrul acțiunilor derulate, în cursul zilei de azi, 29 decembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare un mandat de percheziție, la locuința unui bărbat din municipiul Cluj- Napoca.

În cadrul percheziției a fost identificată și indisponibilizată cantitatea de  aproximativ 400 de kg de articole pirotehnice, pe care bărbatul le-ar fi oferit spre vânzare în mediul online.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

De asemenea, azi, 29 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla – Secția 7 Poliție Rurală au desfășurat o percheziție pe raza comunei Geaca, în urma căreia au fost confiscate 320 de kg de articole pirotehnice, în valoare de aproximativ 30.300 de lei.

Perchezițiile au beneficiat de spijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Citeste si: PETARDELE și ARTIFICIILE vor fi interzise în curând de dragul animalelor și al copiilor! Ce părere ai?

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole