Teatrul de Păpuși ,,Puck” va juca și în cea mai mare comună din România

Teatrul de Păpuși ,,Puck”, instituție de cultură care funcționează în subordinea Consiliului Județean Cluj, invită micii locuitori ai comunei Florești, și nu numai, vineri, 17 noiembrie 2017, începând cu ora 17.00, la Căminul Cultural din localitate, să ia parte la spectacolul ,,Scufița roșie și lupul cel flămând”, în regia și interpretarea lui Ion Iurcu.

,,Prezența caravanei Teatrului de Păpuși ,,Puck” în cea mai populată comună din România este o inițiativă mai mult decât necesară și utilă. Îi invităm atât pe cei mici, cât și pe cei mari, să ia parte, într-un număr cât mai mare, la reprezentația acestui spectacol bazat pe o poveste cunoscută și îndrăgită de generații întregi.”, a declarat președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe.

Spectacolul-atelier-interactiv „Scufița roșie și lupul cel flămând” a avut premiera pe scena Teatrului „Puck” la începutul lunii noiembrie a.c.. Ineditul abordării poveștii clasice a Fraților Grimm și modul inovativ, de un umor debordant, în care este interpretată de Ion Iurcu, au fost răsplătite cu ropote de aplauze. Ambele reprezentații s-au jucat cu casa plină.

Noua versiune a poveștii este plină de surprize. În primul rând, mica eroină este însoțită în aventurile sale de către păpușarul-povestitor. I se adaugă, desigur, lupul, vânătorul și bunica, personajele-cheie din povestea Fraților Grimm. Ion Iurcu propune o adaptare haioasă, dinamică, cu momente muzicale și interactive prin intermediul cărora granița dintre actor și spectatori se diminuează treptat.

„Povestea în sine este un pretext. Pentru că este foarte cunoscută, accentul se pune pe interacțiunea cu micii spectatori, în scopul de a le stimula imaginația, creativitatea și pofta de joacă. Concepția este cea de spectacol-atelier-interactiv, pentru un actor care dă viață tuturor personajelor. Narațiunea urmează firul poveștii chiar dacă pe alocuri dialogurile sunt înlocuite cu muzică, iar finalul este puțin modificat.”, declară actorul și regizorul Ion Iurcu.

Sâmbătă, 18 noiembrie 2017, de la ora 17.00, spectacolul va mai avea o reprezentație în Florești, de această dată la mall-ul din localitate, iar duminică, 19 noiembrie, „Scufița roșie și lupul cel flămând” va avea două reprezentații pe scena Teatrului de Păpuși „Puck”, de la orele 11.00, respectiv 12.30.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This