Târgul de mașini din Florești va dispărea! Un nou MALL răsare în comună, pe locul târgului de mașini

Pe locul târgului auto de la ieșire din Florești spre Gilău, aflat pe raza localității Luna de Sus, va fi ridicată o clădire cu funcțiuni mixte: comerciale, depozitare, producție, servicii, etc.

Târgul de mașini din Florești va dispărea! Un nou MALL răsare în comună, pe locul târgului de mașini

Având denumirea de „Elaborare PUZ pentru demolare construcții existente și construire spațiu S+P+2E cu destinație depozitare, producție, servicii și comercial, produse alimentare și nealimentare, spații birouri și administrație, sistematizare verticală, amenajări exterioare accesuri și parcaje, amplasare post trafo, organizare de șantier, amplasare totem și panouri publicitare, împrejmuire și operațiuni cadastrale”, proiectul a intrat în ședința, de joi, a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și de Urbanism (C.T.A.T.U) a județului Cluj, informează Ziua de Cluj.

Arhitectul Victor Mihăilescu a prezentat, pe scurt proiectul: „PUZ-ul este situat în satul Luna de Sus, comuna Florești. Este un teren de aproximativ 74.000 mp. Se va ridica un ansamblu major de funcțiuni. De asemenea, vor fi 1.320 de locuri de parcare, atât la suprafață cât și la subsol. Comerțul auto va dispărea complet. Se va reloca.”

„Eu am o nedumerire. Se dorește o schimbare totală la ce e acolo, ceea ce mă bucură. Dacă totuși se dorește un mall, de ce nu îl gândiți așa, că ne-ar fi mai ușor pentru toți. De ce nu îi spuneți mall? Ideea în sine mi se pare foarte bună”, a întrebat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Proiectantul a răspuns: „Nu va fi chiar un mall pentru că nu e vorba de 40 de magazine. Vor fi doar câteva mai mari. Va fi un fel de mini mall. Un retail mall”.

Alin Tișe a propus un aviz favorabil, precizând că proiectul va reveni oricum tot în cadrul comisiei de urbanism a județului pentru următorii pași.

„Târgul de mașini din Florești va dispărea

Azi în comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj s-a cerut acordul pentru reamenajarea întregii zone unde până acum era ”oserul” de mașini de sâmbăta.,

În locul târgului va apărea o construcție de cca 81.000 mp suprafață desfășurată cu funcțiuni de spațiu de depozitare, birouri, comerț și mică producție.

Amenajarea unui sens giratoriu și rezervarea spațiului necesar pentru lărgirea DN1 la 4 benzi sunt doar două din plusurile pe care le aduce proiectul pe lângă marele câștig că se va îmbunătăți semnificativ aspectul zonei.

Rămâne de văzut dacă și unde piața de mașini second-hand din zonă va identifica o altă locație. Cred că ar fi o idee bună ca autoritățile locale să acorde sprijin în sensul ăsta, mai ales că târgul nu era destinat doar clujenilor, ci era de interes regional. Plus că noul târg ar trebui amenajat la standarde mai ridicate decât ce am avut până acum”, a scris consilierul județean Cătălin Sălăgean pe Facebook.

Citeste si: Programul Vinerea Verde se va implementa și în Florești. Vezi când va intra în vigoare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This