Tabăra Internațională de Pictură ”Culori Unite în Maramureș”

În intervalul 1 – 9 septembrie 2017, la Lacul Sărat din Ocna Șugatag va avea loc cea de-a VII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură ”Culori Unite în Maramureș”. Radu Ioan Tărțan, președintele Asociației Culori Unite a solicitat un sprijin financiar din partea Consiliului Județean Maramureș, pentru a fi acoperite costurile parțiale privind cazarea, hrana și consumabilele pentru cei 20 de artiști profesioniști din Cehia, Danemarca, Elveția, Polonia, România, Ungaria și Ucraina. Din rezerva bugetară a județului a fost alocată suma de 10.000 de lei, a precizat președintele Consiliului Județean Maramureș, Gabriel Zetea.

Artiștii vor fi cazați opt zile în Maramureș, având pe parcursul șederii un program variat de vizite în județ. Acestea vor fi alternate cu pictura în aer liber, dar și cu divertisment și modalități de petrecere a timpului liber. Din experiența edițiilor anterioare, pe lângă munca propriu-zisă, între participanți se crează o strânsă legătură de prietenie, în ciuda barierei lingvistice, iar fiecare sesiune de acest fel a reprezentat un real succes care a lăsat artiștilor impresii dintre cele mai plăcute.

”Cunosc proiectele în care este implicat Radu Tărțan și mereu l-am apreciat pentru tot ce face să promoveze frumusețile Maramureșului și dincolo de hotare. Sunt convins că și cea de-a VII-a ediție a Taberei Internaționale de Pictură va fi o adevărată reușită, iar participanții vor fi impresionați de minunile naturale ale județului nostru”, a declarat șeful administrației județene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This