fbpx
7.2 C
București
marți, martie 21, 2023

Studenţii şi familiile tinere își pot lua de azi credite de 10.000 de euro, subvenţionate de stat. Vezi care sunt ratele și perioada de rambursare!

Trebuie citit

- Publicitate -

Studenții pot solicita credite de 10.000 de euro, în premieră, cu garanția statului și dobândă subvenționată, începând de luni, 7 noiembrie, prin programul „Student Invest”. De asemenea, tinerele familii își pot lua credite bancare de 15.000 de euro, prin programul „Family Invest”.

Studenţii şi familiile tinere își pot lua de azi credite de 10.000 de euro, subvenţionate de stat. Vezi care sunt ratele și perioada de rambursare!

Dacă în cazul studenților, dobânda este subvenționată în totalitate de stat, pentru cei cu vârsta de până în 45 de ani, ea e subvenționată în proporție de 75%. 

Cele două programe, „Family Start” și „Student Invest”, oferă împrumuturi de până la 75.000 de lei familiilor și până la 50.000 studenților. Beneficiarii nu vor primi însă banii în cont, ci banca va efectua plățile în numele lor. 
În primul program „Family Start”, se încadrează tinerele familii de la 18 la 45 de ani. 

Tinerii pot lua credite cu dobândă subvenționată parțial sau total de stat pentru a achiziţiona o maşină, pentru plata chiriei sau avans pentru o locuinţă. Rata lunară la acest credit este de 625 lei.

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a semnat convențiile de creditare și implementare a programelor guvernamentale „Student Invest” și „Family Start”, în prezența liderilor coaliției de guvernare, în urmă cu patru zile.

Totodată, ministrul a anunțat atunci că din data de 7 noiembrie băncile sunt pregătite să primească solicitările tinerilor care vor să beneficiez de aceste programe de creditare cu garanția și dobânda subvenționată de stat, prin Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.

Care sunt ratele lunare pentru studenți și tinerele familii?

Prin programul „Family Start”, tinerii până în 45 de ani și cu venituri nete până la 7.500 de lei pe familie/lună pot obține un credit în valoare de maxim 75.000 lei, pentru cheltuieli legate de cununia religioasă sau civilă (nu mai mult de 20.000 de lei), educația copiilor, achiziția de autoturisme familiale noi cu 7 locuri, taxe de studii sau activități extrașcolare pentru copii, plata chiriei, avans din achiziția unei locuințe etc.

În programul național „Student Invest”, tinerii cuprinși în sistemul de învățământ superior autorizat de către Ministerul Educației Naționale pot obține un credit în valoare de maxim 50.000 lei. Banii pot fi cheltuiți pentru taxe de studii, pentru publicarea unor cărți sau a studiilor de specialitate, plata locurilor de cazare în căminele studențești, etc.

Pentru ambele programe, perioada maximă de rambursare este 10 ani, dublă față de orice alt credit de nevoi personale pe piață acum.

„Au solicitat deja plafon CEC Bank, băncile cooperatiste afiliate CREDITCOOP și Libra Bank. Discuțiile sunt deja avansate cu Raiffeisen Bank și Alpha Bank. Pentru un credit de 50.000 de lei rata lunară ajunge la 417 lei, în Programul «Student Invest». În cel de-al doilea program, pentru un credit de 75.000 lei, rată lunară ajunge la 625 de lei”, a anunțat ministrul Familiei miercuri.

Citeste si: Studenții din Cluj pot transmite online solicitările pentru emiterea cardului de transport GRATUIT

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole