fbpx
9.9 C
București
miercuri, martie 22, 2023

Strabag și Geiger, vrem o minune pe A3 Chețani-Câmpia Turzii!

Trebuie citit

- Publicitate -

Asociația Pro Infrastructură (API) a publicat, luni, noi imagini de pe sectorul Chețani-Câmpia Turzii din Autostrada Transilvaniei. Potrivit specialiștilor API, asocierea austriaco-germană de constructori are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni înainte de termenul contractual.

Conform Asociației Pro Infrastructură, pe șantier s-au ridicat deja grinzi pe structuri care n-au mai văzut mișcare de ani de zile și constructorii pun totul la punct pentru a începe puternic terasamentele imediat ce vine vremea bună.

Asociația Pro Infrastructura: Strabag și Geiger, vrem o minune pe A3 Chețani-Câmpia Turzii!

Partenerul nostru Cristian Man a făcut un efort deosebit (merită un like!) și a filmat toți cei aproape 15,7 kilometri ai singurului sector lipsă pe Autostrada A3 între Nădășelu și Târgu Mureș: https://youtu.be/7SnmU4qgGZE.

Hartă interactivă: https://bit.ly/3tghnRx.

Strabag și Geiger, vrem o minune pe A3 Chețani-Câmpia Turzii!

Din ce informații avem, dar și din ce vedem în teren, asocierea austriaco-germană are o șansă de a stabili un record: inaugurarea cu 8-9 luni ÎNAINTE de termenul contractual!

S-au ridicat deja grinzi pe structuri care n-au mai văzut mișcare de ani de zile și constructorii pun totul la punct pentru a începe puternic terasamentele imediat ce vine vremea bună.

Deschiderea în decembrie 2023 ar fi o performanță deosebită. Foarte greu de îndeplinit, dar nu imposibilă. Rezilierea cu Straco s-a făcut la 38% stadiu fizic.

Chiar dacă se vor reface anumite lucrări, cei de la Strabag-Geiger pot face minunea cu puțin noroc de vreme bună și multă muncă în stil nemțesc. Le ținem pumnii. Abia așteptăm să circulăm doar pe autostradă între Nădășelu și Târgu Mureș, adică pe 113 kilometri, transmit reprezentanții Asociației Pro Infrastructura într-o postare pe facebook.

Contractul pentru finalizarea Autostrăzii A3 Cheţani-Câmpia Turzii a fost semnat în octombrie 2022 cu o asociere austriaco-germană pentru circa 420 de milioane de lei.

Constructorii vor avea la dispoziție 21 de luni pentru finalizarea celor 15,7km de autostradă ce au fost deja realizați în proporție de aproape 40% de fostul constructor până la momentul rezilierii contractului din cauza blocajelor.

Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL fusese declarată câștigătoarea licitației în luna august, cu o ofertă de preț de 420.347.903,86 lei fără TVA.

Durata contractului este de 3 luni pentru perioada de proiectare și 18 luni perioada de execuție a lucrărilor.

Licitaţia actuală a fost lansată în 20.07.2021 şi câştigătorul iniţial, Drum Asfalt-Trameco, a fost contestat de Strabag-Geiger. Instanța a dat dreptate asocierii austriaco-germane, iar CNAIR, după reevaluarea ofertelor, a desemnat în 08.08.2022 asocierea Strabag-Geiger ca fiind noul câştigător.

În martie 2021 contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco.

Citeste si: Aeroportul Transilvania din Mureș, modernizat de STRABAG pentru 26 de milioane de euro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole