Ștefan Petreuș, Dumitru Fărcaș, Angela Buciu, Nicolae Sabău și Grigore Leșe –Ambasadori ai Turismului Maramureșean la categoria Folclor – Păstrători de tradiții

În cadrul evenimentului Zilele Maramureșului – Haida, hai în Maramureș, ediția a III-a a avut loc și Gala Ambasadorilor Turismului Maramureșean, eveniment în cadrul căruia au fost numiți, cu titlul onorific de ambasadori, mai mulți reprezentanți ai Maramureșului sau persoane care au fost ”adoptate” de Maramureș și au dus numele județului nostru peste hotare, prin prestațiilor lor artistice.  La categoria care face Maramureșul să fie puternic, folclorul, au fost numiți Ambasadori ai Turismului Maramureșean următorii artiști: Ștefan Petreuș, Dumitru Fărcaș, Angela Buciu, Nicolae Sabău și Grigore Leșe.

Premiile au fost înmânate de Alexandru Pugna, secretar de stat în Ministerul Culturii. ”Este o mare bucurie să înmânez aceste distincții în semn de apreciere minunaților ambasadori ai spiritului românesc din Țara Maramureșului. De zeci de ani reprezintă cu cinste acest județ, cu demnitate, și întotdeauna pe scenele țării și ale lumii au demonstrat frumusețea sufletului omului din această parte binecuvântată a țării. Le mulțumesc în numele Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru tot ce au făcut să pună în valoare zestrea fără seamăn a neamului din care facem parte”, a declarat Alexandru Pugna.

Prezentă pe scenă, cântăreața Angela Buciu s-a adresat tuturor cu un mesaj de suflet, cu gânduri bune și pline de dragoste pentru Maramureș. ”Se pare că noi, oamenii, uneori mai avem nevoie de complimente. Ce poate fi mai frumos decât să trăiești ceea ce noi, cu toții, trăim aici într-un loc atât de frumos cum este ACASĂ, în Maramureș. Eu, ca artist, am învățat că numai prin cântec pot să spun tot ceea ce sufletul meu trăiește. Vă mulțumesc din toată inima pentru această distincție”, precizat Angela Buciu.

”Sunt un fiu al Maramureșului și peste 50 de ani am dus demnitatea, dragostea, respectul și valoarea dacilor liberi și nemuritori pretutindeni în lumea întreagă”, a arătat și Dumitru Fărcaș. ”Maramureș, țară veche, cu oameni fără pereche”, așa și-a început discursul și Nicolae Sabău, care a arătat că este mândru că a trăit și a crescut pe aceste meleaguri. ”Sunt onorat că m-ați invitat la acest eveniment și, în calitate de cetățean de onoare al Maramureșului și de ambasador cultural al județului vreau să vă mulțumesc pentru această distincție”, a spus Grigore Leșe, care a arătat că fiecare dintre noi avem ”un pic de sânge de sat”. Toți cei prezenți pe scenă au oferit, celor prezenți, un scurt recital de muzică, fiind recompensați cu ropote de aplauze.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This