SIGURANŢA ÎN ŞCOLI, PRIORITATE A POLIŢIEI CLUJENE

Siguranţa în şcoli constituie o prioritate pentru Poliţia clujeană, context în care poliţiştii acţionează în sistem integrat în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor de pe raza întregului judeţ.

Pentru ca recomandările transmise să fie avute în vedere şi însuşite de către elevi, poliţiştii le-au oferit acestora caiete cu mesaje preventive, la început de an şcolar.

 

Azi, 11 septembrie a.c., poliţiştii clujeni au acţionat pentru desfăşurarea în siguranţă a festivităţilor specifice deschiderii anului de învăţământ preuniversitar.

Astfel, poliţişti de prevenire, de ordine publică, de la rutieră, precum şi de la alte structuri au fost prezenţi în zona grădiniţelor, şcolilor şi liceelor din întreg judeţul.

Pentru noul an şcolar, poliţiştii au pregătit caiete cu mesaje preventive, acestea fiind oferite elevilor, care le-au primit cu bucurie, promiţând că vor ţine cont de acestea.

Pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ va fi inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestre ale poliţiei.

Echipajele de poliţie vor fi prezente, zilnic, în zona intrărilor în şcoli, în intervalele orare în care se efectuează intrarea şi ieşirea de la cursuri a elevilor, fiind supravegheate în permanenţă traseele de deplasare a elevilor.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în apropierea şcolilor, pe arterele de circulaţie intens tranzitate, pentru asigurarea fluenţei şi siguranţei traficului rutier la orele de maximă afluire a elevilor.

În aceste zile, polițiștii vor intensifica activitățile educativ-preventive și de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi din punct de vedere al

 

licențierii, existenței inspecției tehnice periodice și a asigurării de răspundere civilă obligatorie.

Totodată, vor fi controlate toate unităţile economice din zona adiacentă unităţilor de învăţământ cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

 

Poliţia clujeană urează tuturor mult succes în noul an şcolar și îi asigură pe elevi, părinți și profesori că polițiștii sunt la datorie pentru siguranța lor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This