Șeful Gărzii Naţionale a statului Alabama discută despre modernizarea Armatei României

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, au avut luni, 7 iulie, la sediul M.Ap.N., o întrevedere cu şeful Gărzii Naţionale a statului Alabama (ALNG), generalul-maior Sheryl Gordon, aflat în vizită în țara noastră.

Pe timpul întâlnirii, oficialii au discutat, printre altele, despre mediul regional de securitate, în special în zona Mării Negre, despre parteneriatul strategic dintre SUA și România și despre politica de înzestrare în vederea modernizării Armatei României.

Ministrul apărării naționale a salutat consolidarea parteneriatului existent între ALNG şi M.Ap.N. în cadrul State Partnership Programe și a prezentat întreaga deschidere a Armatei României pentru derularea, în viitor, a altor activităţi bilaterale.

Referitor la înzestrarea Armatei, ministrul Țuțuianu a făcut cunoscut că, recent, a fost aprobat Planul cu programele majore de înzestrare și a reiterat faptul că România este ferm angajată în alocarea a doi la sută din PIB pentru apărare, conform angajamentului luat în fața partenerilor din cadrul Alianței Nord-Atlantice.

Șeful Statului Major General, generalul Nicolae Ciucă, a apreciat colaborarea deosebită dintre militarii români și membrii Gărzii Naționale, în cei peste 20 de ani de parteneriat, și a mulțumit pentru sprijinul acordat în procesul de specializare şi perfecţionare, prin activităţile Mil-to-Mil, atât în cadrul centrelor de instruire şi pregătire ale Gărzii Naţionale a statului Alabama, cât şi ale Armatei SUA.

În urma implicării conducerii ALNG în dezvoltarea programului de parteneriat, acest palier de cooperare a înregistrat evoluţii deosebite prin asigurarea sprijinului şi oferirea de expertiză pentru instruirea piloţilor români privind trecerea pe avionul de luptă F-16, precum şi prin dezvoltarea infrastructurii în cadrul Centrului Naţional de Instruire Întrunită Getica din Cincu.

Vizita delegaţiei americane reprezintă prima întâlnire dintre noul şef al Gărzii Naţionale a statului Alabama, recent numit în funcţie, şi conducerea Ministerului Apărării Naționale.

În marja vizitei în țara noastră, generalul-maior Sheryl Gordon se va întâlni cu şefii categoriilor de forţe ale Armatei, va participa la un exerciţiu al vânătorilor de munte şi va vizita Academia Forţelor Aeriene, Academia Forţelor Terestre, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I” şi Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This