Șef Nou al Direcției medicale a M.Ap.N.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, și secretarul de stat Nicolae Nasta au fost prezenți luni, 7 august, la ceremonia de numire în funcție a șefului Direcției medicale a M.Ap.N., colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea.

Ministrul Țuțuianu a apreciat performanțele sistemului medical militar, care dispune de medici bine pregătiți și de o infrastructură medicală modernă, spitalele militare fiind instituții în care pacienții din România, atât militari cât și civili, au mare încredere. ”Amintesc, aici, de contribuția medicilor militari în cazul Colectiv, unde ați făcut tot ce era omenește posibil pentru salvarea vieților tinerilor răniți, de misiunea de repatriere a persoanelor rănite în accidentul din Muntenegru, din anul 2013, dar și de echipele de medici militari care desfăşoară constant misiuni umanitare sau de sprijin pentru sistemul naţional de urgenţă”, a spus ministrul.

Adrian Țuțuianu a făcut cunoscut că va susține politicile de dezvoltare din sistemul medical militar, inclusiv în domeniul înzestrării și modernizării infrastructurii, amintind de inițierea un proces de achiziţie de ambulanţe. ”Cred şi susţin cu tărie că avem nevoie de capabilităţi pentru a face faţă provocărilor şi pentru a fi cei mai buni”, a concluzionat ministrul.

Ministrul a subliniat faptul că experiența profesională și managerială a colonelului Oprea, dobândită în cadrul secţiei de Chirurgie din Spitalul Universitar de Urgență Militar Central şi Institutului Medico-Militar, misiunile executate la comanda unor structuri medicale în teatrul de operaţii din Angola sau în cadrul Misiunii O.N.U. de menţinere a păcii în Somalia, precum și rezultatele excelente înregistrate în ultimul an, ca șef interimar al direcției, asigură premisele unui mandat de succes noului șef al Direcției Medicale, pe care l-a asigurat de întregul sprijin.

La rândul său, colonelul medic dr. Ionel Paul Oprea a mulțumit conducerii M.Ap.N. pentru deschiderea arătată în vederea dezvoltării sistemului medico-militar românesc pe baze moderne, adaptat cerințelor secolului XXI și interoperabil cu structurile de profil din cadrul NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This