Securitatea în regiunea Mării Negre – subiect important adus în discuție de Ziua Marinei Române

Ministrul apărării naţionale, Adrian Țuțuianu, va participa marți, 15 august, începând cu ora 9.55, împreună cu șeful Statului Major General, general Nicolae Ciucă, la activităţile care vor avea loc în fața Comandamentului Flotei din Constanţa cu prilejul Zilei Marinei Române.

Programul manifestărilor cuprinde, printre altele, exerciţiul demonstrativ întrunit “Forțele Navale Române 17”, în cadrul căruia vor fi prezentate proceduri de respingere a atacurilor aviației inamice, de căutare și distrugere a submarinelor inamice, respingerea desantului maritim și vor avea loc parașutări ale militarilor.

Ziua Marinei Române va fi sărbătorită, în data de 15 august, și la Mangalia, Brăila, Galați, Tulcea, dar şi în Parcul Herăstrău din Bucureşti.

Programul complet al activităţilor poate fi accesat pe site-ul Statului Major al Forţelor Navale la adresa: http://www.navy.ro/zmr/.

***

Consolidarea securităţii în regiunea Mării Negre este un obiectiv important pentru România, pentru Ministerul Apărării Naționale și Forțele Navale Române. Proiecţia dezvoltării şi modernizării acestei categorii de forţe vizează întărirea capabilităţilor de luptă în mediul maritim, aerian, terestru şi subacvatic, ca parte a NATO și UE.

Participarea militarilor din Forțele Navale Române la numeroase exerciții multinaționale alături de partenerii din Alianța Nord-Atlantică și prezența continuă a navelor militare românești în Marea Neagră răspund cerințelor de consolidare a securității Uniunii Europene și a NATO, la granița estică, în zona Mării Negre, și demonstrează faptul că România contribuie activ la implementarea măsurilor colective de securitate ale Alianței.

În anul 2017, marinarii militari români participă la peste 50 de exerciţii, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia. Dintre acestea, şase exerciţii multinaţionale sunt planificate şi conduse de Forţele Navale Române, iar 35 sunt exerciţii multinaţionale, organizate de alte structuri militare din România şi de către partenerii din Alianţa Nord-Atlantică.

În primele șapte luni ale acestui an, navele militare românești, alături de partenerii din NATO sau singular, s-au aflat pe mare peste 240 de zile, ceea ce reprezintă o creștere de 50 de procente față de aceeași perioadă a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This