Se schimbă componența Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor

Guvernul a luat mai multe decizii referitoare la ocuparea unor posturi de membru în Plenul Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Schimbările intervin ca urmare a intrării în vigoare a noilor dispoziții legale care prevăd înlocuirea reprezentantului în Plen al Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară.

Guvernul a decis să o numească pe Aura Gabriela Socol, reprezentant al Autorității de Supraveghere Financiară, în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor. Mandatul este de 5 ani, începând cu data intrării în vigoare a Hotărârii de Guvern.

De asemenea, Guvernul constată că, începând cu data de 6 iulie a.c., a încetat, prin efectul legii, mandatul de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor exercitat de Bogdan Mihai Martimof, reprezentant al Asociației Române a Băncilor.

Înlocuirea reprezentantului Asociației Române a Băncilor cu un reprezentant din partea Autorității de Supraveghere Financiară este reglementată prin Legea nr. 125/2017 pentru prevenirea şi sancţionarea spălării banilor, precum şi pentru instituirea unor măsuri de prevenire şi combatere a finanţării terorismului, prin care a fost modificată și completată Legea nr. 656/2002.

Tot astăzi, Executivul a decis să-l renumească în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, tot pentru un mandat de 5 ani, pe Ion Gogoescu, reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice. Mandatul precedent deținut de Ion Gogoescu în calitate de reprezentant al Ministerului Finanțelor Publice în cadrul Plenului a încetat în data de 3 iulie a.c..

Conform dispozițiilor legale în vigoare, propunerile pentru numirea în funcţia de membru al Plenului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, reprezentant al unei autorități competente, se fac de către conducătorul autorității respective în termen de 30 de zile de la data vacantării postului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This