fbpx
12 C
București
duminică, aprilie 2, 2023

Se întâmplă în Europa: Trei ani de ÎNCHISOARE dacă temperatura în case depășește 19 grade! Saunele și piscinele încălzite sunt strict INTERZISE

Trebuie citit

- Publicitate -

După ce elvețienii și finlandezii s-au alăturat germanilor, austriecilor și suedezilor în salvarea furnizorilor de energie, noua legislație privind aprovizionarea cu energie a Elveției va face ca încălzirea locuințelor la peste 19°C să fie ilegală.

Se întâmplă în Europa: Trei ani de ÎNCHISOARE dacă temperatura în case depășește 19 grade! Saunele și piscinele încălzite sunt strict INTERZISE

De asemenea, apa caldă nu trebuie încălzită la mai mult de 60 de grade, iar încălzitoarele electrice portabile, saunele și piscinele încălzite sunt interzise.

Thomas Brooke, de la Remix News, spune că cetățenii elvețieni care încalcă noile reguli de încălzire ale țării, depășind temperatura de 19°C în această iarnă, ar putea primi amenzi zilnice de până la 3.000 de franci elvețieni sau mai rău, o pedeapsă de trei ani de închisoare.

De menționat că Organizația Mondială a Sănătății susține de mult timp că o temperatură nu mai rece de 20°C este recomandată pentru copii, persoanele în vârstă și cele cu probleme de sănătate existente.

Markus Spörndli, un purtător de cuvânt al Departamentului elvețian de Economie (DEF), a explicat că „încălcările legii privind aprovizionarea țării reprezintă întotdeauna contravenții, chiar infracțiuni, și trebuie urmărite din oficiu de către cantoane”.

Citeste si: Ursula von der Leyen, măsuri urgente pentru prețurile la gaze. Care sunt planurile pentru ca europenii să nu înghețe de frig în case la iarnă

Amenda pentru încălcarea noii legi privind energia va fi cuprinsă între 30- 3.000 de franci pe zi, a precizat Spörndli, precizând că suma va depinde de natura infracțiunii și de situația economică a făptuitorului.

În plus, încălcările intenționate ale directivelor guvernamentale ar putea duce la o pedeapsă de până la trei ani de închisoare pentru consumatori.

„Proiectele de ordonanțe se bazează în primul rând pe faptul că marea majoritate a populației respectă legile”, a adăugat el.

Cantoanele elvețiene au acum termen până la 22 septembrie pentru a discuta propunerile și pentru a stabili modul în care regulile ar putea fi aplicate, unii oficiali fiind îngrijorați că ar putea fi sesizați cu plângeri din partea vecinilor răutăcioși.

Citeste si: UE ne va cere să limităm temperatura în instituțiile publice la 19 grade, din această iarnă, pentru a reduce consumul de gaz

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole