fbpx
0.3 C
București
sâmbătă, ianuarie 28, 2023

Se deszăpezește zona de munte a Clujului: momentan, nu sunt drumuri blocate, însă circulația se desfășoară în condiții de iarnă

Trebuie citit

- Publicitate -

𝗔𝗰𝘁𝗶𝘂𝗻𝗶 𝗱𝗲 𝗱𝗲𝘀𝘇𝗮𝗽𝗲𝘇𝗶𝗿𝗲 𝘀𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗺𝗯𝗮𝘁𝗲𝗿𝗲 𝗮 𝗽𝗼𝗹𝗲𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗲𝘀𝗳𝗮𝘀𝘂𝗿𝗮𝘁𝗲 𝗶𝗻 𝘇𝗼𝗻𝗮 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝘁𝗲 𝗮 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 CLUJ.

Consiliul Judeţean Cluj informează participanţii la trafic în legătură cu faptul că, în cursul dimineţii zilei de miercuri, 18 ianuarie a.c., pe raza judeţului Cluj nu există drumuri judeţene blocate traficului rutier, dar pe mai multe sectoare de drum circulaţia se desfășoară în condiţii de iarnă

Se deszăpezește zona de munte a Clujului: momentan, nu sunt drumuri blocate, însă circulația se desfășoară în condiții de iarnă


🔹De asemenea, precipitațiile mixte de ploaie, lapoviță și ninsoare , precum și temperaturile sub zero grade Celsius înregistrate în ultimele 24 de ore, au afectat, cu preponderență, zona de munte a județului, astfel că acțiunile de deszăpezire și de combatere a poleiului au vizat, în exclusivitate, drumurile județene situate în acest areal.
🔹În acest context, pentru asigurarea unor condiţii optime de circulaţie, în cursul zilei de marți, 17 ianuarie, s-a acţionat pe nouă drumuri județene situate în zona Huedin. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 10 utilaje. Tot în această zonă, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat pe cinci drumuri judeţene, cu cinci utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 87 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
🔹Pe drumurile judeţene situate în zona Gilău, în cursul zilei de ieri s-a intervenit, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu șapte utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe șase drumuri judeţene, cu două utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 44 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.
🔹Pe drumurile judeţene situate în zona Turda, în cursul zilei de ieri s-a intervenit pe 10 drumuri judeţene, cu șase utilaje. În cursul nopţii şi al acestei dimineţi s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe opt drumuri sau sectoare de drumuri județene, cu șase utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate de 56 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.


🔹Pe drumurile situate în zonele Gherla și Dej, intervențiile specifice activității de iarnă în cursul ultimelor 24 de ore au fost minime, de verificare a stării drumurilor și condițiilor de circulație, nefiind necesară folosirea de utilaje specifice sau de material antiderapant.


În continuare, se acţionează cu utilaje specifice, precum şi cu materiale antiderapante, inclusiv sare, pentru combaterea fenomenului de polei în zonele unde se impune acest lucru. De asemenea, se efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Citeste si:Clujul are cel mai nou drum de munte, din țară. Rivalizează în frumusețe cu Transfăgărășan și Transalpina

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole