Școala de vară a Ministerului Apărării Naționale – ediția a II-a

0
194

A doua ediţie a „Şcolii de vară a Ministerului Apărării Naţionale” se va desfășura, în perioada 5 – 10 iunie, la Constanţa, Mangalia şi Babadag, cu sprijinul militarilor din unităţi ale Forţelor Navale Române.

La activitatea organizată de Direcția Informare și Relații Publice și de Statul Major General vor participa 65 de elevi şi studenţi – 60 din sistemul de învăţământ militar şi 5 de la Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul”.

Şcoala de vară oferă oportunitatea promovării excelenţei în sistemul de învăţământ militar şi civil, oferind posibilitatea participanţilor de a realiza schimburi de experienţă și de a-și dezvolta cunoştinţele fundamentale şi abilităţile de leadership.

În cadrul proiectului, sunt invitaţi reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale, personalităţi din mediul academic militar şi civil care vor susţine prelegeri pe diverse teme de actualitate şi vor interacţiona cu elevii şi studenţii participanţi.

Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniilor de activitate din Forţele Navale, vor fi iniţiaţi în prima lecţie de supravieţuire pe mare sub conducerea unui instructor autorizat, vor participa la scufundări şi ateliere interactive prin intermediul cărora vor descoperi tainele meseriei de scafandru. Militarii Batalionului 307 Infanterie Marină au pregătit un program complex conform unor scenarii pregătite în pădurea Babadag şi pe Lacul Babadag, constând în tehnici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar, hrănire în condiţii de campanie și modul de procurare al hranei din natură.

De asemenea, tinerii vor vizita Acvariul, Delfinariul, Planetariul, Simulatorul de Navigaţie, Cetatea Enisala şi vor avea un workshop de fotografie “O fotografie cât 1000 de cuvinte!”, cu premii acordate de Liga Ofiţerilor din Marina Militară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.