Şase ani de activitate ai Asociaţiei Produs de Cluj , sărbătoriți la Dej

0
253

Asociaţia Produs de Cluj, entitate aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean Cluj, sărbătoreşte, la sfârşitul acestei săptămâni, şase ani de activitate, bilanţul totalizând nu mai puţin de 66 de târguri organizate în diferite locaţii din ţară şi din străinătate şi peste 40 de evenimente la care a luat parte în calitate de partener.

Acest moment aniversar va fi marcat la Dej, unde va fi organizată cea de-a şasea ediţie a celui mai fain târg din Ardeal, dejenii fiind aşteptaţi să ia parte în perioada 16-18 iunie, în Piaţa Bobâlna, la manifestările ce au ca scop promovarea tradiţiei, meşteşugurilor şi a produselor tradiţionale.

,,Obiectivul principal pe care îl aveam în urmă cu şase ani, când organizam prima ediţie a Târgului Produs de Cluj, era acela de a face din această manifestare o tradiţie, dorindu-ne să convingem publicul de calitatea produselor clujene şi de importanţa păstrării şi promovării obiceiurilor româneşti. Ajunşi la cea de-a 66 ediţie, putem afirma cu toată convingerea că dorinţa a devenit realitate, iar acesta este un proiect de succes al judeţului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.

Astfel, pe parcursul celor trei zile de sărbătoare, dejenii şi nu numai, sunt aşteptaţi cu o gamă variată de produse, de la uleiuri presate la rece, dulceţuri şi siropuri naturale, lactate şi produse tradiţionale din carne, vinuri şi ţuică de prune, miere de albine şi produse apicole, ceaiuri şi obiecte realizate din lavandă. Totodată, la fel ca şi la celelate târguri organizate anterior, şi la Dej vor poposi unii dintre cei mai renumiţi artizani clujeni, făuritori de costume populare, obiecte din lemn, ceramică, bijuterii, păpuşi şi săpunuri naturale, iar cei mici, precum şi cei care iubesc adrenalina sunt aşteptaţi în parcul de distracţii, la spectacole de magie şi ateliere de sculptură în fructe şi legume.

Asociaţia Produs de Cluj promovează valorile locale, sprijinind iniţiativa şi talentul, iar asta nu o face doar pentru micii întreprinzători, ci şi pentru artiştii clujeni, tineri aspiranţi şi voci consacrate, astfel că locuitorii Dejului sunt aşteptaţi cu tot ca are Clujul mai bun şi mai frumos şi în materie de folclor.

Pe parcursul celor şase ani de activitate, Asociaţia Produs de Cluj a reprezentat judeţul Cluj şi România la manifestări expoziţionale internaţionale de prestigiu, de la Londra la Berlin, Strrassbourg, Zacopane, Valea Timocului, şi înapoi la Bucureşti, Iaşi, Arad, Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Zalău, Bistriţa, Deva, Mediaş, Alba Iulia, Turda, Câmpia Turzii, Huedin, Gherla, Floreşti şi, bineînţeles, Dej. Lista nu se opreşte însă aici, Produs de Cluj urmând a fi prezent în acest an şi în alte două oraşe importante ale ţării, Sibiu şi Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.