Șantaj ca în filme la Mureș

Un bărbat a fost surprins în flagrant delict în timp ce primea 1.200 de euro de la o persoană pe care ar fi amenințat-o cu violența asupra ei și membrilor familiei.

 La data de 23 august 2017,  poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin, sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Reghin, au prins în flagrant un tânăr, de 27 de ani, din Petelea, în timp ce primea 1200 de euro, de la o persoană, pe care a determinat-o, prin ameninţări, să-i plătească dobânda pentru o sumă de bani împrumutată.

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că persoana respectivă ar fi împrumutat în urmă cu trei luni, 350 de euro părții vătămate, cu o dobândă de 100%, iar pentru recuperarea acestora ar fi recurs la amenințări și acte de violență asupra lui şi a membrilor familiei sale.

Concomitent cu momentul realizării flagrantului poliţiştii au efectuat o percheziție domiciliară la locuinţa persoanei bănuite de comiterea infracţiunii de şantaj.

În urma percheziţiei, poliţiştii au identificat şi ridicat 11.000 de euro, 8000 de lei, precum şi înscrisuri privind sume de bani datorate de diferite persoane.

La data de 23 august a.c., faţă de persoana în cauză a fost luată măsura preventivă a reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin să îl prezinte instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This