S-a finalizat reabilitarea drumului județean dintre Sângeorgiu de Pădure, Bezid și limita județul Harghita

În cursul zilei de ieri, 26 iunie, 2017, Consiliul Județean Mureș a recepționat lucrările de reabilitare a celor aproximativ 10 km de drum județean care fac legătura cu județul Harghita. La eveniment au participat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, preşedintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, vicepreședinții Consiliului Judeţean Mureş, primarul oraşului Sângeorgiu de Pădure, Csibi Attila şi consilieri județeni.

Lucrările au fost demarate în luna iulie a anului trecut, au fost executate de SC Multipland SRL din Odorheiu Secuiesc, și au presupus asfaltarea părții carosabile, lucrări de reparații la poduri și podețe precum și lucrări tehnice de consolidare și marcaj stradal. Perioada de garanţie este de 36 de luni. Valoarea investiției se ridică la 9,8 milioane de lei, fondurile fiind din bugetul județului Mureș.

„Rețeaua județeană de drumuri este una dintre prioritățile mele în acest mandat de președinte al Consiliului Județean Mureș. Mă bucur că s-a reușit finalizarea acestui drum care face legătura cu județul Harghita. De mult timp se fac eforturi pentru ca acest drum să fie reabilitat. Mă bucur că lucrările au fost executate într-un timp atât de scurt, atât cele de proiectare cât şi cele de execuţie efectivă. DJ 136 şi DJ 136A sunt importante pentru judeţul nostru, ele asigurând accesul către o zonă turistică iubită de mureşeni şi nu numai. Nu în ultimul rând asfaltarea drumului judeţean face mai uşoară viaţa comunităţii, în special a locuitorilor din Bezid. Am speranța că şi colegii din judeţul Harghita vor reuşi asfaltarea porţiunii rămase”, a spus președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

La rândul său preşedintele Consiliului Judeţean Harghita a dat asigurări că în perioada următoare vor începe lucrările şi la porţiunea de drum de la limita judeţului până la Crişeni. „Mai avem o mică porțiune de asfaltat, și sper că joi vom aproba în ședința de Consiliu Județean indicatorii tehnico-economici ai acestei investiții, ca în iulie să demarăm licitația, iar apoi din toamnă să începem lucrările. Perioada de construcție pentru cei aproximativ 5 kilometri de drum va fi de 9 luni. Obiectivul nostru este ca toate drumurile care leagă cele două județe să fie reabilitate, suntem optimiști, și deja avem în proiectare 4 drumuri care ne leagă de județul Mureș”- a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba.

„Ca primar pentru mine era foarte important să eliminăm izolarea localității Bezid, să legăm satul de lumea înconjurătoare. Asfaltarea drumului județean rezolvă această problemă, locuitorii din Bezid astăzi pot să ajungă mult mai ușor la Sângeorgiu de Pădure și la Tîrgu Mureș.  Pe de altă parte Lacul Bezid are un potențial turistic semnificativ, iar obiectivele turistice din comunele învecinate din județul Harghita sporesc și mai mult importanța acestui drum județean din punct de vedere turistic. Până acum pe malul lacului s-a practicat doar turismul nomad, dar am speranța că peste 4-8 ani putem vorbi despre servicii turistice de calitate în regiunea noastră” – a declarat Csibi Attila Zoltán, primarul orașului Sângeorgiu de Pădure.

În acest moment la nivelul Consiliului Judeţean Mureş se află în pregătire întocmirea proiectului tehnic pentru realizarea covorului asfaltic pentru porţiunea de drum de la intersecţia DJ 136 cu 136A până la localitatea Bezid. De asemenea se află în lucru în diferite etape de proiectare/licitare documentaţiile privind mai multe drumuri de legătură dintre județul Mureș şi județele Harghita, Alba, Bistrița şi Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This