S-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu. Vezi cu ce prețuri te așteaptă vânzătorii de vin fiert!

0
192

Târgul de Crăciun de la Sibiu și-a deschis porțile. Iluminatul festiv s-a aprins, vineri, de la ora 19:00, în prezența a sute de sibieni și turiști, care au venit în Piața Mare în ciuda vremii urâte.

Peste 100 de expozanți, 10-15 lei paharul de vin fiert, opt căsuțe în curtea Muzeului Brukenthal, plus o scenă cu DJ, o singură căsuță cu produse de post, multe dulciuri, jucării și căciuli. Acestea sunt principalele trăsături ale Târgului de Crăciun din Sibiu din 2023, care tocmai a fost inaugurat. Ca și concept, târgul nu este diferit față de anul trecut, dar pare mai aerisit – probabil, datorită extinderii în premieră în afara perimetrului Pieții Mari – adică în curtea Muzeului.

S-a deschis Târgul de Crăciun din Sibiu. Vezi cu ce prețuri te așteaptă expozanții!

Cea de-a 16-a ediție a Târgului de Crăciun din Sibiu are loc în perioada 17 noiembrie 2023 – 2 ianuarie 2024, în Piața Mare și în curtea Palatului Brukenthal. Cel mai iubit eveniment al iernii și-a deschis porțile vineri seara.

O mulțime de sibieni au venit în Piața Mare, în ciuda ploii, pentru a surprinse momentul deschiderii Târgului de Crăciun și cel al aprinderii iluminatului festiv.

La ora 19:00 fix, după o scurtă ploaie ciobănească, centrul Sibiului a intrat oficial în cursa pentru marele premiu: Crăciunul. Plasa cu beculețe din Piața Mare, ghirlandele din jurul stâlpilor, cupola de peste Podul Minciunilor, bradul instalat de peste o săptămână în Piața Mare – toate au început să lumineze și vor lumina centrul orașului în fiecare seară până pe 2 ianuarie 2024. Rămâne ca și noi, cei care vom vizita sau nu Târgul de Crăciun să lăsăm la o parte lucrurile care ne întunecă sufletele și să „luminăm”. Măcar acum, pentru că, până la urmă, Crăciunul este în primul rând o sărbătoare creștină, plină de generozitate și abia pe urmă una „care aduce magie” sau în care „sacrificăm porcul”…

Citeste si: Bradul de Crăciun URIAȘ a ajuns în Piața Unirii din Cluj-Napoca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.