Românii care fac risipă de energie ar putea fi sancționați dur! Cei care fac economie vor primi bonusuri

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat sâmbătă seară că românii care fac risipă de energie ar putea fi sancționați, iar cei ce vor face economie ar putea primi bonificații.

Ciucă a anunțat că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalități pentru persoanele care fac risipă de energie și face un apel către populație să reducă risipa.

Românii care fac risipă de energie ar putea fi sancționați dur

Întrebat dacă vor exista măsuri de premiere a consumatorilor care face economie la energia electrică și măsuri de taxare suplimentară a celor care vor consuma mult, premierul a confirmat cî s-a discutat această ipoteză la nivelul Executivului, însă momentan nu există o soluție tehnică.

„Am discutat în şedinţa de guvern de joi acest subiect. Deocamdată, nu avem o soluţie tehnică. Sigur, acestea sunt măsuri prin care şi noi ne-am gândit, şi facem apel la populaţie, să reducem risipa şi să fie bonificaţi cei care consumă mai puţin, în mod deosebit în orele de vârf, dar nu am luat încă o decizie, pentru că aşteptăm să avem un ansamblu coerent la nivelul întregii Uniuni pentru a putea să gestionăm cum se cuvine energia şi gazul pentru iarna viitoare”, a declarat Ciucă.

Citeste si: Premierul Nicolae Ciucă dă asigurări: „România va avea suficient gaz pentru iarna 2022-2023”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This