România trimite SALVATORI în Turcia, pentru victimele încă prinse sub dărâmături. Echipa română este formată din 58 de membri. Turcia a cerut ajutor internațional în urma cutremurelor catastrofale de azi

0
154

În aceste momente, salvatorii români se pregătesc să pornească în misiunea de sprijin pe care țara noastră o acordă Turciei, puternic afectată de seriile de cutremure produse în ultimele ore.

România trimite salvatori în Turcia, pentru victimele încă prinse sub dărâmături. Echipa română este formată din 58 de membri. Turcia a cerut ajutor internațional în urma cutremurelor catastrofale de azi

Reamintim faptul că sprijinul se acordă în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

UPDATE: Sprijinul statului român oferit Turciei constă în trimiterea unei echipe complexe formate din: modul specializat de căutare – salvare RO-USAR din cadrul IGSU, cu doi câini şi tehnică aferentă, echipă de căutare – salvare cu doi câini antrenaţi pentru astfel de situaţii din cadrul Asociaţiei Câinilor Utilitari, medici şi asistenţi ai UPU-SMURD Bucureşti (Floreasca), ofiţeri de legătură din cadrul DSU.

n total, echipa de sprijin este formată din 58 de membri.

Astfel, cu sprijinul Ministerului Apărării Naţionale, două aeronave aflate în dotarea Forţelor Aeriene Române vor efectua luni o misiune internaţională de sprijin în Turcia, cu plecare din Bucureşti, care vor avea la bord echipele de salvatori români, cu tehnică specializată aferentă, în scopul sprijinirii autorităţilor turce, puternic afectate de cutremur, arată DSU, pe pagina sa de Facebook.

Grupul de cetăţeni români, alcătuit din nouă studenţi şi un profesor coordonator aflaţi în Turcia, care a solicitat asistenţă consulară şi sprijin pentru repatriere, va reveni în România cu una dintre aeronavele Ministerului Apărării Naţionale.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută, anunță Guvernul într-un comunicat remis presei.

În urma consultării cu președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă a convocat Comitetul Național pentru Situații de Urgență, la propunerea DSU.

Departamentul pentru Situații de Urgență, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, în calitatea sa de punct național de contact, a primit din partea Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS, solicitarea autorităților din Turcia pentru acordarea de asistență internațională, având în vedere situația de urgență generată de cutremurul de peste 7 grade Richter manifestat noaptea trecută pe teritoriul acestora.

Urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României a decis trimiterea unei echipe RO-USAR, personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, în Turcia, țara puternic afectată de cutremurul de noaptea trecută.

Sprijinul oferit de statul român a fost acceptat de autoritățile turce, precizând, totodată, că echipele de salvatori ale IGSU, împreună cu echipa medicală SMURD București (parte integrantă a INSARAG), alături de personalul Forțelor Aeriene Române din cadrul MApN, sunt deja pregătite pentru desfășurarea acestei misiuni de sprijin.

Sprijinul se va acorda în baza solicitării de asistență internațională formulată de guvernul Republicii Turcia prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

Două aeronave ale Forțelor Aeriene Române urmează să decoleze în sprijinul populației afectate de cutremurul din Turcia

UPDATE: Două aeronave de transport de tip C-130 Hercules și C-27J Spartan vor decola din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni pentru o misiune de transport al materialelor și echipei de salvare RO-USAR, formată din personal specializat de intervenție în astfel de situații din cadrul IGSU, care va interveni de urgență în sprijinul populației afectate de cutremurul produs în această dimineață în Turcia.

Citeste si: Înfiorătoare dimineață: CUTREMUR groaznic, cu 42 de replici, în Turcia. Sute de oameni au murit sau sunt dați dispăruți! Turcia cere ajutor internațional (imagini)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.