ROMÂNIA ÎNVINGE OLANDA ÎN PRELIMINARELE CAMPIONATULUI MONDIAL DE BASCHET MASCULIN

Duminica la Cluj, in BT Arena, in fata a 5300 de spectatori, nationala de baschet masculin a Romaniei a jucat al doilea meci din campania de calificare la FIBA Basketball World Cup 2019 in compania selectionatei Olandei. Partida era una deosebit de importanta pentru tricolori pentru ca in primul meci Romania pierduse greu in Italia, iar Olanda furnizase surpriza invingand Croatia. Intalnirea s-a incheiat cu victoria entuziasmanta a echipei noastre cu scorul de 75-68 ( 16-15, 18-12, 20-19, 21-22 ).
Jocul Romaniei s-a caracterizat printr-o daruire totala, angajament si o aparare agresiva care a derutat formatia adversa. Indiferent de cinci-ul folosit, antrenorul Zare Markovski le-a insuflat romanilor incredere si a gasit cele mai bune solutii in functie de desfasurarea jocului.
Este remarcabil faptul ca la un moment dat Romania a evoluat intr-o formula cu patru baschetbalisti de la U 20, Kuti, Cate, Darwiche si Nicolescu, lor adaugandu-se ” veteranul” de 26 de ani, Torok, formula prin care nationala noastra a fost clar superioara mai experimentatilor olandezi. Asa cum am mai remarcat cu alta ocazie, acesti tineri deosebit de talentati pot duce Romania in elita baschetului european. Trebuie insa sa li se acorde incredere nu numai la nationala, dar si la echipele de club in campionatul intern.
Cele mai multe puncte pentru Romania le-au inscris Torok 13, Cate 12 si Watson 11 ( foarte importanta prezenta si evolutia americanului in angrenajul echipei Romaniei ).
In celalalt meci al grupei, Croatia – Italia 64-80.
Șerban Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This