Relocarea la București a Agenției Europene pentru Medicamente rămâne un obiectiv prioritar pentru Guvern

0
188

Prim-ministrul Mihai Tudose a cerut Ministerului Sănătății și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, în calitate de instituţii responsabile cu pregătirea dosarului de candidatură a României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente, să continue munca susținută în vederea finalizării acestui dosar astfel încât să fie depus până la termenul agreat la nivel European, 31 iulie 2017.

Șeful Executivului a făcut această solicitare în cadrul reuniunii Comitetului de Coordonare a Sistemului Național de Gestionare a Afacerilor Europene care a avut loc ieri, la Palatul Victoria.

”Pregătirea corespunzătoare a dosarului de candidatură pentru ca România să găzduiască sediul Agenției Europene pentru Medicamente a fost și este în continuare un obiectiv prioritar asumat de Guvern, iar calendarul pentru depunerea candidaturilor impune un ritm accelerat de pregătire. Doresc să prezentăm un dosar de candidatură consistent, care să evidențieze că România este pregătită și merită să găzduiască o agenție europeană”, a declarat premierul Mihai Tudose.

Șeful Executivului a făcut apel la toate instituțiile implicate în pregătirea dosarului de candidatură să acorde sprijinul necesar în vederea evidențierii avantajului competitiv al ofertei României pe toate domeniile de interes, având în vedere interesul crescut în rândul statelor membre pentru găzduirea acestei agenții europene. Nu în ultimul rând, o sarcină importantă va fi promovarea activă a candidaturii României, prin asumarea obiectivului la nivelul fiecărei instituţii în parte.

Pregătirea preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene a fost, de asemenea, analizată în cadrul reuniunii. Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a subliniat că este important ca fiecare instituție să se încadreze în calendarul acțiunilor asumate pentru asigurarea unui mandat de succes al României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.