fbpx
2 C
București
vineri, ianuarie 27, 2023

Raluca Turcan propune introducerea a două noi contracte de muncă – la cerere şi cu mai mulţi angajatori

Trebuie citit

- Publicitate -

Deputata PNL Raluca Turcan a precizat că propune introducerea a două noi contracte de muncă – la cerere şi cu mai mulţi angajatori, deoare „relaţiile de muncă să fie mai simple, mai flexibile şi pentru a face viaţa angajaţilor şi angajatorilor mult mai uşoară”, potrivit news.ro.

Raluca Turcan propune introducerea a două noi contracte de muncă – la cerere şi cu mai mulţi angajatori

„Propun introducerea a două noi contracte de muncă: la cerere şi cu mai mulţi angajatori. De ce: Pentru că relaţiile de muncă să fie mai simple, mai flexibile şi pentru a face viaţa angajaţilor şi angajatorilor mult mai uşoară. Ce înseamnă asta: Contracte de muncă atipice/la cerere – reprezintă contractul în care salariatul prestează activitate pentru şi sub autoritatea angajatorului, la solicitarea acestuia, în zilele şi în intervalul orar stabilite de către angajator, cu condiţia înştiinţării în scris a salariatului în termenul stabilit în contract, dar care nu poate fi mai mic de două zile lucrătoare anterioare începerii de către salariat a activităţii pentru care este solicitat”, a scris Raluca Turcan, joi pe Facebook.
Ea a oferit şi câte exemple în acest sens.
„Exemplu: Dacă ai un restaurant poţi angaja personal doar pentru zilele în care ai evenimente sau sunt mai aglomerate. Contractul de muncă cu mai mulţi angajatori – permite unui salariat să încheie contracte de muncă pentru efectuarea aceluiaşi tip de activitate şi cu acelaşi tip de atribuţii, cu mai mulţi angajatori. Există un singur contract pentru mai mulţi angajatori – mai puţine acte birocratice. Exemplu: Un specialist IT care poate face acelaşi tip de activitate, de exemplu mentenanţa calculatoarelor, pentru mai mulţi angajatori. El va veni în zilele prestabilite la fiecare angajator, în funcţie de nevoile acestuia. Astfel, nu va încheia 5 contracte de muncă cu fiecare angajat în parte, ci cu unul singur, iar angajatorul va câştiga şi acesta din punct de vedere financiar, va plăti mai puţine taxe la stat pentru acelaşi angajat”, a explicat Turcan.
Deputata PNL a adăugat că proiectul de lege a trecut de Senat şi speră să primească cât mai curând un vot favorabil şi într-un plen al Camerei.
„Când: Proiectul a trecut de votul senatorilor. Am speranţa că şi în Camera Deputaţilor acest proiect va primi un vot favorabil cât mai repede, pentru că este un proiect aşteptat de întreaga societate”, a conchis Raluca Turcan.

Citeste si: Florin Cîţu: „Am votat, consecvent cu principiile liberale, pentru eliminarea supraimpozitarii contractelor part-time”

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole