Proiecte de aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene din Mureș

Consiliul Județean Mureș a depus ieri, două proiecte pentru obținerea de fonduri nerambursabile europene pentru reabilitarea DJ Agnita-Sighișoara și a DJ Ungheni-Târnăveni.

Proiectul „Reabilitare DJ 106 Agnita-Sighişoara” se realizează în parteneriat cu Judeţul Sibiu care este  liderul asocierii și îndeplineşte rolul de coordonator a activităţilor proiectului. Desemnarea liderului s-a făcut în funcţie de lungimea tronsonului de drum care urmează să fie reabilitat (21,77 km pe teritoriul judeţului Sibiu, iar 15,53 km în judeţul Mureş). Valoarea totală a investiţiei este de 118.795.004,35 lei (inclusiv TVA). Valoarea investiţiei aferentă Judeţului Mureş este de 52.127.247,91 lei TVA inclus.

Proiectul pentru modernizarea drumurilor judeţene DJ 142 şi 151B între Ungheni – Târnăveni are o valoare totală de 141.143.937,69 lei (inclusiv TVA).  Lungimea totala a traseului este de 24,09 km, respectiv DJ 151B = 11,86 km 151 și DJ 142 = 12,23 km. În cadrul investiției vor fi realizate lucrări de ranforsare și modernizare a structurii rutiere existente, înlocuirea podețelor existente degradate, lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală precum și lucrări de amenajare de stații de autobuz și amenajarea de piste de biciclete și trotuare.

”Mă bucur că am reuşit să depunem aceste două proiecte deosebit de importante pentru județul Mureș. Drumul județean care face legătura dintre județul Mureș și județul Sibiu este o investiție care va asigura degrevarea circulației de pe drumurile naționale și face parte din acțiunile pe care le întreprindem pentru a ne asigura că drumurile care ne leagă de județele vecine sunt în cea mai bună stare. Drumul Ungheni-Târnăveni este important atât pentru locuitorii din zonă cât şi pentru navetişti şi pentru cei care tranzitează judeţul nostru”, a spus președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Cele două proiecte au fost depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, şi conform procedurilor înscrise în Ghidul solicitantului, vor fi evaluate urmând ca în următoarele șase luni să se anunțe dacă acestea vor primi sau nu finanțarea europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This