Profesorii în grevă au blocat Clujul și au lovit mașina Prefecturii. Proteste și scandal în toată țara (VIDEO)

Incident la la Cluj. Profesorii ieșiți în stradă au blocat mașina prefectului și au început să o lovească cu palmele, strigându-și nemulțumirile cu privire la oferta Guvernului.

Profesorii au blocat Clujul și au lovit mașina Prefectului. Proteste și scandal în toată țara (VIDEO)

Sute de participanți s-au adunat la mitingul profesorilor de la Cluj, în cea de a patra zi a grevei generale, în fața Prefecturii Cluj. Sindicaliștii au blocat traficul în centrul orașului. Troleibuzele CTP stau în coloană, blocate de manifestație.

Protestul profesorilor din ţară a luat o întorsătură neaşteptată. La Cluj, maşina Prefecturii a fost atacată de dascălii furioşi care au ieşit în stradă să îşi strige nemulţumirile. Iar la Buzău, cadrele didactice au început să scandeze exact în momentul în care Marcel Ciolacu se pregătea pentru discursul de Ziua Eroilor. 

În autoturism era doar șoferul prefectului.

Revoltă este şi în Bucureşti. Peste cinci mii de profesori continuă protestul şi la această oră pe străzile din centrul Capitalei, mai ales după ce executivul le-a confirmat – încă o dată în această dimineaţă – că majorările salariale nu intră în discuţie mai devreme de 15 iulie. Ultima ofertă pentru încetarea grevei generale s-a rezumat la bonusuri de cel mult 2.500 de lei, acordate în două tranşe.

„Profesorii care au stat aici, în Piaţa Victoriei la protest, aproximativ 2 ore, sunt nemulţumiţi de anunţul Guvernului, care practic nu a făcut nimic altceva decât să le confirme faptul că nu urmează creşteri salariale, cel puţin nu în viitorul apropiat. Cei peste 5.000 de profesori au plecat în marş către Palatul Parlamentului, iar sindicaliştii care au fost aici au spus că, la finalul acestui protest, vor lăsa câte un pix pentru fiecare membru al Guvernului, astfel încât aceştia să-şi scrie demisia, dacă până după-amiază nu vin cu o nouă ofertă.

Vor creşteri salariale, e principala revendicare pe care profesorii o au pentru a renunţa la greva generală, grevă care iată este astăzi la cea de-a patra zi. Profesorii au plecat în marş de aici, dar pentru că este foarte cald, unui cadru didactic i s-a făcut rău în Piaţa Victoriei, este vorba despre o femeie de 54 de ani, care a avut nevoie de asistenţă medicală. A fost preluată de un echipaj SMURD şi transportată la spital. Profesorii merg acum în marş, se vor întoarce în Piaţa Victoriei pentru a-şi scanda nemulţumirile, pentru că vor salarii mai mari”, a transmis Andreea Petrescu, reporter Observator. 

Citeste si: Ce le transmite președintele Iohannis profesorilor în grevă? Unele modificări nu se pot face „de azi pe mâine”. UPDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

More Articles Like This