fbpx
0.6 C
București
duminică, ianuarie 29, 2023

Producătorii locali au un loc special amenajat în magazinele Profi de la Cluj. Hai și tu la degustat și susține fermierii români!

Trebuie citit

- Publicitate -

“Încurajăm producătorii artizanali locali să producă și să vândă în condiții de siguranță alimentară bunătățile lor tradiționale pentru a le oferi clienților noștri gusturile cu care s-au obișnuit încă din copilărie,” afirmă Gaetan Pacton, directorul general Profi.

Producătorii locali au un loc special amenajat în magazinele Profi de la Cluj. Hai și tu la degustat și susține fermierii români!

Începând de joi, în trei dintre magazinele Profi din cartierele clujene Mărăști, Zorilor și Grigorescu se găsesc produse alimentare artizanale din zonă, se arată într-un comunicat al companiei.

”Intenționăm ca, pe măsură ce identificăm producători locali apreciați și serioși, să extindem treptat sistemul și către alte mari orașe”, a mai spus Gaetan Pacton.

După târgul organizat de Profi la Apoș la sfârșitul lunii septembrie pentru a pune în evidență valoarea producătorilor locali și a le mări astfel șansa de a fi prezenți la nivel național, evenimentul de joi a marcat deschiderea efectivă a rețelei Profi pentru acest gen de produse.

“Noutatea pe care o lansăm astăzi, Raftul Bunătăților Locale, este o inițiativă prin care sprijinim producătorii alimentari artizanali căci aceștia sunt din ce în ce mai puțini și, ca să nu dispară, este nevoie urgentă să fie ajutați să vândă, să poată să trăiască,” a declarat Călin Costinaș, director general adjunct Profi.

“Această acțiune nu are o miză economică pentru noi, este una de responsabilitate socială, menită să îi ajute să treacă peste actualele momente dificile.”

Primii producători listați

La Raftul Bunătăților Locale vor fi expuse pentru vânzare produse tradiționale artizanale din zonă cu aromele și texturile lor specifice, atât de apreciate.

Pentru început, după ce au trecut printr-un un minuțios proces de selecție, un număr de peste 40 de producători locali sunt listați în magazinele Profi unde, în funcție de sezonalitate, vor fi prezenți cu lactate, produse din carne, legume conservate, murături, zacuscă, gemuri, siropuri, compoturi, ceaiuri, paste făinoase, ulei presat la rece, pâine și altele.

“Gustul produselor noastre, făcute așa cum am învățat de la părinți și bunici, îl știau până acum doar cei care veneau la noi la cabană sau la unul din micile magazine cu care colaborăm, sau care aflau de ele de pe internet” a declarat Sebastian Hosu, cunoscut în zonă pentru siropurile, dulcețurile, ceaiurile, zacusca și alte produse cu eticheta Cămara de la Munte.

“Sunt mândru că ceea ce fac eu și ai mei are acum recunoașterea și sprijinul acestui mare lanț de magazine și totodată sunt bucuros deoarece cred că acest pas ne va spori vizibilitatea și accesibilitatea.

Cu peste 1600 de magazine în mai bine de 760 de localități și circa 28000 de angajați, Profi este cea mai extinsă rețea de retail modern și cel mai mare angajator din România, scrie retail.ro

- Publicitate -spot_img
- Publicitate -
- Publicitate AEM Timisoara -spot_img
- Publicitate -spot_img
- Publicitate -spot_img

Mai multe articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Publicitate -spot_img

Ultimele articole